Rólunk

1782099_777375039009586_4131484195885396200_n

SzFC

A Székelyudvarhely Fotbal Club 2006 december 12.-én jött létre néhány lelkes edző és támogató kezdeményezésére, azzal a céllal, hogy Székelyudvarhelyen megpróbáljuk biztosítani a nagypályás fociélet folytonosságát.


Célunk

Elsődleges célunk a gyerekek és az ífjúsági korú labdarugók nevelése. Különböző korosztályos csapatainkban számos vídeki (Székelyszentlélek, Bogárfalva, Farkaslaka, Zetelaka, Oroszhegy, Agyagfalva, Nagygalambfalva) gyerek is tanulja a foci fortélyait, sőt a közeli városokból (Székelykeresztúr, Szentkeresztbánya ) is látogatják néhányan edzéseinket.
Jelenleg kilenc korosztályos csapatunk van:

Ezek a csapatok megalakulásunk előtt is léteztek, ugyanezekkel az edzőkkel dolgoztak az FC Budvár  keretében, amely megszünt. A 2006-os év végén hoztuk meg azt a döntést, hogy egy új keretet kell adnunk a gyereknevelésnek és megalapítottuk a Székelyudvarhely Fotbal Club-ot.


Tornák

Nagyobb korosztályaink az országos bajnokságban szerepelnek, kisebb korosztályos csapataink pedig a megyei bajnokságban, valamint különböző nemzeti és nemzetközi tornákon vesznek részt.

Csapataink rendszeresen a megyei bajnokság élén végeznek és jó eredményeket érnek el az országos bajnokságokon. Ennek köszönhetően néhány tehetséges játékosunkra felfigyeltek a hazai és külföldi felsőbb osztályokban szereplő csapatok is:

Savin Catalin, Jankó Levente, Sebestyén Attila és Béres Sándor(1990) –  szerződést kötött  az I Ligában szereplő medgyesi Gaz Metan csapatával. Közülük Savin Catalin többször is be volt válogatva az U 17-es keretbe. Bálint Rajmond(1994) a kostancai Viitorulnál folytatja pályafutását és tagja az U-19 válogatottnak. Magyari Szilárd(1998) a felcsúti Puskás Ferenc Akadémián folytatja és reményeink szerint ő is tagja lesz a korosztályos válogatottnak.


Helyi tornák

2007 júniusában megszerveztük az I. Székelyudvarhelyért Kupát öt korosztályban, amely idén már hatodik kiirásához jutott és 7 korosztályban több mint 80 csapat versenyzett.  Ebből hagyományt szeretnénk teremteni és mindent meg is teszünk ennek érdekében.

Terveink között szerepel, hogy felnőttcsapatot is indítsunk, ahol játszhatnak majd az ifikorból kinőtt játékosaink. Ugyanakkor a kiváló tehetségeket segíteni fogjuk abban, hogy képességeiknek megfelelően fejlődhessenek magasabb romániai osztályokban szereplő csapatoknál vagy akár külföldön is.


Alapítótagok:

Albert Csaba
Balázs Lajos
Berkeczi Attila
Dénes Csaba
Jankó Domokos

Edzők:

Szín Ferenc
Dusinszki Zoltán
Botorok János
Kis Lajos
Albert István

Kapusedző:

Tamás Géza

Támogatók