TIZENHÁROM CSAPATUNK INDUL A KÜLÖNBÖZŐ BAJNOKSÁGOKBAN

2022-10-03

A Székelyudvarhelyi FC vezetősége hivatalos sajtótájékoztatót tartott, ahol vázolták a klub felnőtt csapatának őszi terveit, továbbá az utánpótlásegyüttesek helyzetét és köszönetet mondtak a klub támogatóinak.

A Hargita megyei bajnokságban tizenegy korosztályos együttesünk vesz részt (2008-től 2015-ig), továbbá két csapatunk van a legkisebb korosztályokban, akik egyelőre még nem szerepelnek a bajnokságokban.

Két csapatunk, az U17-es és az U19-es idén is benevezett az országos bajnokságba. „Nyolcadikos korukban átadjuk a Székelyföld Labdarúgó Akadémiának az ügyeseket, így a nagyoknál célunk a tisztes helytállás, nincs tisztán megfogalmazott cél számukra. A kisebbeknél páros korosztályok szerint vannak megszervezve a bajnokságok, 2008-9, 2010-11, 2012-13, 2014, illetve 2015. Nagyjából mindenhol két-két csapattal indulunk, egyik kisebb, a másik a saját korosztályában indul. A nagyoknál a bajnokságokban az első hely a cél, míg a második csapatnak pedig a tisztes helytállás. A legfőbb célkitűzésünk továbbra sem változott, az, hogy évről évre tudjunk játékosokat adni az akadémiának” – mondta Botorok János, csapatunk utánpótlásedzője.

szfc sajtaj 3

Elkezdődött a Székely Labdarúgó-bajnokság is, itt minden korosztályban részt veszünk, hat csapatunk versenyez Kovászna, Maros és Hargita megyék együtteseivel. Itt is az a cél, hogy minél jobb mérkőzéseket játsszunk. „Itt a megyeivel ellentétben egészen kiegyensúlyozott a csapatok szintje, minden héten jó meccseket tudunk játszani, ez pedig csak jót tesz a gyerekeknek, folyamatosan fejlődhetnek” – tette hozzá Botorok.

A 3. Ligában szereplő felnőtt csapatunktól az elvárás pedig az, hogy az 5-ös csoport alapszakaszának végén az első négyben végezzen, így a felsőházi rájátszásban folytassa.

„Tavaly azon kevés csapatok közé tartoztunk, amelyek sikeresen felhasználták a pályázott pénzkeretet. A támogatásokból, amelyeket Hargita Megye Tanácsától és Székelyudvarhely Városi Önkormányzatától kapunk pályázati úton, a nagycsapatnak és a gyerekeknek felszerelést vásárlunk, különböző bajnokságokon részvételi díjakra költjük. Mindenkinek köszönjük a támogatásokat” – emelte ki Toró Hunor, csapatunk munkatársa.

szfc sajtaj 2022 03

A két közintézmény a vissza nem térítendő megnyert pályázatok által jelentős összegekkel támogatják klubunkat. A polgármesteri hivatal 320 000 lej értékben ítélt támogatási összeget az SZFC-nek, ami megoszlik a felnőtt együttes és a közel 250 gyereket foglalkoztató ifjúsági részleg között. A megyei tanács is jelentős segítséget nyújt a csapat támogatásában, hat sikeres pályázat után 83 500 lejjel segíti a csapatot, hogy különböző tornákon tudják felmérni tudásukat minőségi ellenfelek ellen.

Másfelől úgy a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatala, mint a Hargita Megye Tanácsa részt vállal a csapat sportfelszerelés-részlegének felújításában: új labdák, edzőmezek, az őszi hűvösebb időkben szabadidő- és esőkabátok. Ezúton szeretnénk ismét köszönetet mondani.

szfc sajtaj 2022 01

„A felnőtt csapatunkkal történelmünk legsikeresebb szezonját zártuk a nyáron. Megnyertük a csoportunkat, utána a felsőházi rájátszást, és egészen a 2. Liga kapujáig jutottunk, a döntőben balszerencsésen büntetőkkel maradtunk alul. Ahhoz, hogy eljussunk erre a szintre, klubvezetőségünk óriási erőfeszítéseket tett, hogy megteremtse az anyagi feltételeket. Azonban ezt hosszú távon az eddig kapott önkormányzati támogatás jelentős növelése nélkül nem lehet fenntartani” – mondta László Zsolt csapatmenedzser.

szfc sajtaj 1

Akárcsak a Székelyföld Labdarúgó Akadémiának is, akikkel együttműködve építünk továbbra is erőteljes csapatot a 3. Ligában. Az akadémiáról számos fiatal és tehetséges labdarúgó került át vagy vissza Székelyudvarhelyre, akikkel reméljük idén is szép eredményeket érünk el a harmadosztályban.

A mostani felnőtt csapatunkban számos saját nevelésű játékosunk van: Albert Hunor kapus, Tordai Tamás balhátvéd, Szakács Szilárd jobbszélső, Botorok János balszélső, Lázár Kristóf középpályás, Berkeczi Csongor középhátvéd, Simó Csongor középpályás és csapatkapitányunk Savin Cătălin.

LOGO_HMT_MULTICOLOR_HURO

udvarhely logo

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2022. október
h k s c p s v
« jún   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Támogatók