Negyvenhárom csapat vett részt a jubiláló Góbé Kupán

2019-12-18

Mozgalmas hétvégén vannak túl a Székelyudvarhelyi FC gyerekcsapatai. December 14–15. között rendezték az idén jubiláló, a 10. kiírásához érkezett Góbé Kupát.

gobe kupa 2019 01

Már hagyománya van a decemberi hónapban megrendezendő terem tornának, reméljük még hosszú éveken keresztül sikerül megtartani a szervezőknek kitartásukat és forrásaikat.

A torna a 2009–2013 között született gyerekeknek volt megszervezve. Hatalmas érdeklődés, rengeteg gyerek és szülő jelenléte jellemezte a torna napjait. Három helyszínen zajlottak az események : a Rákóczi Center pályáin, a Bányai János Líceum tornatermében és a városi sportcsarnokban kergették a labdát az ifjú tehetségek.

Mindhárom helyszínen óriási küzdelmek zajlottak, tömérdek jó mérkőzést láthattak az érdeklődök. Minőségi csapatok küzdöttek egymás ellen végig sportszerű kereteken belül . Izgalmakból nem volt hiány egyik helyszínen sem, volt öröm és bánat, nyertes és vesztes csapat, kacagástól kicsattanó és bánat könnyekben kitörő gyerekek hada futballozta végig a hétvégét kisebb-nagyobb sikerekkel.

Hatalmas siker volt a torna, minden részvevő pozitívan nyilatkozott a végén, a szervezők a Székelyudvarhelyi Fc és Botorok János valamint Dusinszki Zoltán is elégedetten osztották szét a kupákat és érmeket a torna döntői után.

Korosztályokra lebontva a következő eredmények születtek.

Kezdjük a legnagyobb korosztállyal. A 2009-ben született gyerekek két csoportra osztva mérték össze erejüket. Az A csoport beosztása : Székelyudvarhelyi FC , Viitorul Szentgyörgy, Dicsőszentmárton és Nyárádszereda. A B csoportban az FK Csíkszereda, Szilágynagyfalu, a Brassói ASSR és a Sepsi OSK csaptak össze.

Az A csoport végeredménye: 1. Dicsőszentmárton 7 pont, 2. Székelyudvarhelyi FC 5, 3. Sepsiszentgyörgyi Jövő 4, 4. Nyárádszereda 0.
A B csoport végeredménye: 1. FK Csíkszereda 7, 2. Brassói ASSR 5, 3. Sepsi OSK 4, 4. Szilágynagyfalu 0.

gobe kupa 2019 07

A 7. helyért: Szilágynagyfalu–Nyárádszereda 0–0 (7-sekkel 1–2)
Az 5. helyért: Sepsiszentgyörgyi Jövő–Sepsi OSK 0–3
Elődöntő: A1 – B2 Dicsőszentmárton–Brassói ASSR 0–1; B1–A2 FK Csíkszereda–Székelyudvarhelyi FC 1–0
Kisdöntő : Székelyudvarhelyi FC–Dicsőszentmárton 2–0
Döntő: FK Csíkszereda–Brassói ASSR 2–2 (3–4)

Különdíjak: legjobb kapus – Vlad Oborogeanu; gólkirály – Máté Apor; legjobb játékos – Mihály Dániel (Székelyudvarhelyi FC).

A SZFC sikerrel vette a kisdöntőt, így Szécsi Barna tanítványai szerezték meg a bronzérmet és a 3. helyezettnek járó trófeát. Ezúton szeretnénk gratulálni Barninak és csapatának. A torna legjobb játékosa a szintén székelyudvarhelyi Mihály Dániel lett. Gratulálunk, Dani!

A 2010-es korosztályban is szikrázott a talaj a városi sportcsarnokban. A mezőny végig kiegyenlített volt, a következő csapatok sorakoztak fel a két csoportban.
A csoport: Székelyudvarhelyi FC, Brassói ASSR, Sepsi OSK , LPS Piatra Neamt
B csoport: FK Csíkszereda, VSK Barót, Medvetó Szováta, Brassói CELTA, Nagyszebeni Interstar

Az A csoport végeredménye: 1. Sepsi OSK 9, 2. Székelyudvarhelyi FC 6, 3. LPS Piatra Neamt 3, 4. Brassói ASSR 0.
A B csoport végeredménye: 1. Medvetó Szováta 12, 2. VSK Barót 9, 3. FK Csíkszereda 6, 4. Szeben 3, 5. Brassói Celta 0.

A 7. helyért: LSP Piatra Neamt–Brassói Celta 9–0
Az 5. helyért: Szebeni Interstar–Brassói ASSR 5–1
Elődöntő : Sepsi OSK–VSK Barót 0–1 és Medvetó Szováta–SZFC 2–5
Kisdöntő: Sepsi OSK–Medvetó Szováta 1–3
Döntő: VSK Barót–SZFC 1–1 (7-esekkel 2–3)

Különdíjak: legjobb kapus – Bocz Dávid, legjobb játékos – Győrfi Bence, gólkirály – Fazakas Gellért.

gobe kupa 2019 06

A 2010-es korosztályban Botorok János tanítványainak sikerült itthon tartani a serleget. Az egész tornán meggyőzően teljesítő csapat a döntőben hétméteres rúgások után kerekedett felül a VSK Barót csapatán. Ezúton szeretnénk gratulálni az edző úrnak és a gyerekeknek a hétvégi teljesítményükért.

Ebben a korosztályban is székelyudvarhelyi gyerek lett a torna legértékesebb játékosa. Gratulálunk Győrfi Bencének a lehengerlő teljesítményért. Csak így tovább, Bence!

A 2011-ben született gyerekek következnek.

A csoport: SZFC , Dicsőszentmártoni Infinity, Sepsi OSK , LPS Piatra Neamt
B csoport: FK Csíkszereda, Medvetó Szováta, VSK Barót, Hargita SE, Szebeni Interstar

Az A csoport végeredménye: 1. Dicsőszentmárton 9, 2. LPS Piatra Neamt 6, 3. Sepsi OSK 3, 4. SZFC 0.
A B csoport végeredménye: 1. Medvetó Szováta 12, 2. VSK Barót 9, 3. FK Csíkszereda 6, 4. Szebeni Interstar 3, 5. Brassói Celta 0.

A 7. helyért: VSK Barót–Hargita SE 3–1, SZFC–Hargita SE 2–2, SZFC–VSK Barót 4–2.
Az 5. helyért: Sepsi OSK–Szováta 1–2.
A 3. helyért: Infinity Dicsőszentmárton–LPS Piatra Neamt 2–0
Döntő: Szebeni Interstar–FK Csíkszereda 3–2

Különdíjak: legjobb kapus – Boldi Bogdan (Infinity), legjobb játékos – Luca Cristian (Interstar), gólkirály – Bajkó Miklós (FK Csíkszereda).

A Székelyudvarhelyi FC 2011-es korosztálya tisztességgel helytállt a tornán, Szin Ferenc tanítványai végül a 7. helyen végeztek. Sok sikert továbbra is.

A 2012-ben született gyerekek a Rákóczi Centerben mutatták meg tehetségüket. A Bartos László által felkészített Székelyudvarhelyo FC az A csoportba kapott besorolást a Medvetó Szováta, a VSK Barót és a Marosszentgyörgyi Kinder társaságában. A B csoportban igazán erőteljes mezőny alakult ki, ahová az FK Csíkszereda, Nyárádszereda, a Brassói Tampa, a Sepsi OSK és a Nagyszebeni Interstar kapott besorolást. Igazán nagyszerű mérkőzéseknek lehettek szemtanúi azok, akik el látogattak a Rákóczi Center pályájára.

Óriási csaták zajlottak a pályán, hulltak a gólok és a könnyek is . A csoportmérkőzések után a következő sorrend alakult ki.
Az A csoport végeredménye: 1. Kinder 9, 2. SZFC 6, 3. Medvetó Szováta 3, 4. VSK Barót 0.
A B csoport végeredménye: 1. FK Csíkszereda 10, 2. Nagyszebeni Interstar 9, 3. Brassói Tampa 7, 4. Nyárádszereda 3, 5. Sepsi OSK 0.

A 7. helyért: Medvetó Szováta–Sepsi OSK 0–1, VSK Barót–Sepsi OSK 1–1, Medvetó Szováta–VSK Barót 1–0.
Az 5. helyért: Nyárádszereda–Brassói Tampa 2–5
A 3. helyért : Szebeni Interstar–SZFC 2–0
Döntő: Kinder–FK Csíkszereda 2–4

Különdíjak: legjobb kapus – Ábrahám Ábel (FK Csíkszereda), legjobb játékos – Arkhouzlout Adnan (KINDER), gólkirály – Ursu Eduard (Interstar).

A Székelyudvarhelyi FC óriási csatában maradt alul az elődöntőben az FK Csíkszereda ellen. Nagyot küzdöttek a fiúk. Sokáig vezetett a csapat, amikor a vége előtt kiegyenlített a Csíkszereda, így a rendes játékidőben 1–1 volt az eredmény. Az idegek harca következett, a hétméteresek elvégzése után Csíkszereda csapata jutott a döntőbe. A másik ágon is óriásit küzdött a Kinder és az Interstar. Szeben nagyon erős csapattal érkezett, végig vezette a mérkőzést de az utolsó percekben meginogtak a lábak és a Kinder megfordította a mérkőzést.

gobe kupa 2019 04

A döntőben FK Csíkszereda csapata óriásit küzdve győzte le a Kindert. A kisdöntőben az Interstar verte az SZFC csapatát. Gratulálunk Bartos Lászlónak, hisz csapata megérdemelte volna, hogy a döntőben játsszon.

A 2013-as korosztályban is nagyon élvezték a gyerekek a mérkőzéseket. Két csoport alakult ki itt is, az SZFC az A csoportban kapott helyet Nyárádszereda, a Marosszentgyörgyi Kinder és a Sepsi OSK társaságában. A B csoportban az FK Csíkszereda, a Szebeni Interstar, a Kinder II. és a VSK Barót csapatai harcoltak az első helyek megszerzéséért.

Az A csoport végeredménye: 1. Sepsi OSK 9, 2. Kinder 6, 3. SZFC 3, 4. Nyárádszereda 0.
A B csoport végeredménye: 1. Interstar 9, 2. Kinder II. 6, 3. VSK Barót 3, 4. FK Csíkszereda 0.
A 7. helyért: VSK Barót–FK Csíkszereda 3–1
Az 5. helyért: SZFC–Nyárádszereda 5–2
Elődöntő: Sepsi OSK–Kinder II. 1–2, Interstar–Kinder 1–4.
A 3. helyért: Interstar–Sepsi OSK 4–2.
Döntő: Kinder II.–Kinder 0–1

Különdíjak: legjobb kapus – Ördög Botond (Sepsi OSK), legjobb játékos – Teo Roman (Interstar), gólkirály – Gellér Zsombor (SZFC).

gobe kupa 2019 05

A 2013-as korosztályban óriási csatákat vívtak az apró focisták. A mezőny gólkirálya a székelyudvarhelyi Gellér Zsombor lett, aki bal lábával sok kis kapus életét keserítette a torna során. Ilyés Szabolcs edző gyerekei tisztességesen helytálltak, edzőjük hiányában is. Szabolcs el van utazva, a kis lurkókat több lelkes szülő irányította a torna során.

Toró Hunor

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2019. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Támogatók