Stabil alapokon áll az utánpótlásunk

2019-08-29

Működik a székelyföldi labdarúgás utánpótlásképzése, ezt bizonyítja, hogy a 3. Ligában első hazai mérkőzésére készülő Székelyudvarhelyi FC keretében több olyan, akadémiát megjárt játékos is található, aki a városban sajátította el a foci alapjait.

szfc sajtaj demeny

Szezonindító sajtótájékoztatót tartottak szerdán késő délután az SZFC-nél. „Jó minőségű keret állt össze, nem véletlen az első fordulóban elért szászrégeni 1–1 sem. Örvendetes, hogy azok az akadémistáink, akik Udvarhelyen tanulták meg a foci alapjait, visszakanyarodtak hozzánk. Mint Kovács Dániel, aki megjárta a magyar válogatottat és a Puskás Akadémiát is. Most itt kapott nálunk szerződést, akárcsak Berkeczi Csongor, Pál Kristóf, Bencze Norbert és Solymosy Lehel. Egy tehetséges fiatalnak egy erős harmadosztályos csapat tökéletes a fejlődésre” – mondta Demény Norbert, az SZFC utánpótlásedzője.

A felnőtt együttes vezetőedzője, Mészáros Alpár is hasonló véleményen van. „A fiataloknak ez a korrekt út, hogy a harmadosztályban kezdik felépíteni pályafutásukat. Ez mindenki számára pozitív dolog. A csíki akadémiáról kikerült játékosok közül nem mindenki tud a 2. Ligában is játszani. Azokon a fiatalokon, akik hozzánk kerültek, látszik, hogy fel vannak készülve, kezdőjátékosokként számítunk rájuk.”

2005-os bajnokcsapat

„Az idei szezonban az SZFC utánpótláscsapatai közül a 2005-ös korosztály nagyobb figyelmet kap, hiszen megvan az esélye arra, hogy kijusson az országos porondra is. Hosszú és kemény bajnokság előtt állnak, célunk, hogy minél magasabbra jussanak. Továbbá ez nem azt jelenti, hogy a többi együttes bármiben is elmaradna az U15-ösöktől. Ez az a korosztály, amely az akadémia előtt áll, több játékosunkért is érdeklődtek itthonról és külföldről egyaránt, erre büszkék vagyunk. A minél magasabb szintű versenyeztetésüknek komoly anyagi vonzata van, ez pedig komoly erőfeszítést jelent a klubnak. Szerencsére vannak támogatóink, mint például Hargita Megye Tanácsa, támogatásukkal segítik a gyerekek fejlődését” – mondta Demény, az U15-ös csapat edzője.

Idén nem nevezték be az SZFC U17-es és U19-es együttesét az országos bajnokságba, a fiúk különböző tornákon és a Hargita megyei bajnokságban fognak szerepelni. „A két csapat tavalyi szereplése pozitívan értékelhető, tisztesen helytálltak. Az U19-esek úgy búcsúztak el korosztályuktól, hogy a zónadöntőn finálét játszottak a Jászvásári Polival. A két csapat versenyeztetése az országos bajnokságban felért egy alsó kategóriás harmadosztályú csapat költségvetésével. A klub és a gyerekek számára óriási erőfeszítés volt az előző szezon, ezt nem lehet minden évben megcsinálni” – folytatta Demény.

szfc gloria u19 3

A tervek szerint az U15-ös Hargita megyei bajnokság jövő héten kezdődik, egyelőre nem ismert, mekkora a mezőny. Az edző szerint amennyiben kilenc csapat lesz, az első két helyezett jut tovább az első országos szakaszba. „Ez azért lenne jó, hogy ne üssük el egymást az FK Csíkszeredával, mert jövőtől a gyerekek közül sokan együtt fognak játszani” – tette hozzá.

Hargita Megye Tanácsa segítségével vett részt a Székelyudvarhelyi FC 2008-as korosztályú csapata Botorok János edző irányításával a 2019-es marosvásárhelyi E-ON Kinder Kupán. Ezáltal köszönjük Borboly Csaba elnök úr segítségét, hogy lehetőséget biztosítottak fiatal sportolóinknak, hogy részt vehessenek egy ilyen rangos tornán. A fiúk rengeteg élménnyel és tapasztalattal fognak gazdagodni és a megvásárolt, új felszereléssel fogják a közönséggel megismertetni Hargita Megye Tanácsát. Reméljük, az új felszerelésben rengeteg sikert érnek el.

hmt megye hargita

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2019. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Támogatók