Pontokért utaznak Románvásárra

2017-03-02

Három hónap szünet után folytatódik a labdarúgó 3. Liga, a Székelyudvarhelyi FC pénteken 15 órakor az 1-es széria ötödik helyezettjénél, a Románvásári VSK otthonában lép pályára.

A téli szünet során jelentős változások történtek a Székelyudvarhelyi FC-nél. A magyarországi Vágó Attila lett a csapat szakmai igazgatója és egyben a felnőtt együttes vezetőedzője. A keretben nagy volt a mozgás, a csapat közel fele kicserélődött, nyolc új játékos érkezett Udvarhelyre.

szfc-csik-pa-8_or

Hosszú és munkás volt a téli felkészülés, a labdarúgók naponta edzettek, továbbá számos tesztmérkőzésen is pályára léptek. Erős ellenfelekkel néztek farkasszemet, többször is megmérkőztek a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-val, az FK Csíkszeredával és a Medgyesi Gaz Metan II-vel is. Összesen tizenkét felkészülési meccset játszottak, öt győzelem, két döntetlen és öt vereség volt a mérleg.

„Hathetes felkészülés után vagyunk, rengeteg edzőmeccset játszottunk, hogy megismerjem a csapatot, játékosokat. Elégedett vagyok a látottakkal, úgy érzem, hogy fel vagyunk készülve a bajnokságra, és minden bizonnyal kiharcoljuk a bennmaradást. Az első mérkőzések mindig különlegesek, hiszen nem lehet tudni, hogyan sikerült a csapatoknak a felkészülés, miként erősítették meg a keretüket. Bízom benne, hogy jól fogunk játszani, és ponttal, pontokkal térünk majd haza” – összegzett Vágó Attila, az SZFC edzője.

vago attila szfc

Ősszel az első fordulóban találkozott a két együttes, a románvásáriak az első félidő végén, illetve a második játékrész elején szerzett gólokkal 2–0-ra nyertek. A tavaszi nyitányon térdsérülés miatt nem tud pályára lépni Demény Norbert.

Az éllovas FK Csíkszereda ugyancsak ma játszik, az FC Vaslui vendége lesz.

A csapat első hazai mérkőzésére jövő szombaton kerül sor, az adósságai miatt 44 ponttal megbüntetett, szinte biztos kieső Bákói SC látogat Székelyudvarhelyre.

Felkészülési mérkőzések

Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–SZFC 0–1, SZFC–Kézdivásárhelyi KSE 4–2, Medgyesi Gaz Metan II.–SZFC 2–0, SZFC–Szászrégeni Avântul 2–1, SZFC–Marosoroszfalu 1–1, SZFC–FK Csíkszereda 1–6, SZFC–Medgyesi Gaz Metan II. 3–6, SZFC–Știința Miroslava 1–1, SZFC–Marosvásárhelyi ASA II. 2–1, SZFC–FK Csíkszereda 3–1, SZFC–Sepsiszentgyörgyi OSK 0–4, SZFC–OSK 2–6.

Az SZFC kerete

Kapusok: Varró Tamás, Bálint Botond. Hátvédek: Bogdan Panait, Mátyás Róbert, Pál Örs, Demény Norbert, Szöllősi Márton, Kicsi Zoltán. Középpályások: Csíki Dénes, Bálint Róbert, Péter Mózes, Kis Zsolt. Támadók: Petru Silion, Antal Norbert, Bagoly Benjámin, Czimbalmos Zalán és Bálint Rajmond.

Labdarúgó 3. Liga, 1-es széria: pénteken 15 órától Olimpia Râmnicu Sărat–CSM Pașcani, Atletico Vaslui–FK Csíkszereda, Románvásári VSK–Székelyudvarhelyi FC, Bákói Aerostar–Sportul Chișcani; szombaton 15 órától Știința Miroslava–Szászhermányi FC, Bákói SC–Avântul Valea Mărului, Sporting Liești–Barcarozsnyói Cetate; a Galaci Metalosport szabdnapos.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Támogatók