Hiába domináltunk, Tordát sem tudtuk legyőzni

2019-09-13

Negyedik bajnoki mérkőzésén a negyedik döntetlenjét játszotta a Székelyudvarhelyi FC, pénteken délután a labdarúgó 3. Liga 4. fordulójában a sétatéri stadionban 1–1-re végzett a vendég Tordai Arieșullal.

szfc-torda-14

Pedig tökéletesen indult a mérkőzés, a több mint százötven néző nagy örömére már a harmadik perc elején vezetést szerzett a házigazda, Dinu 25 méterről elvégzett szabadrúgása irányt változtatott a sorfalon és pecsapta Pop Rareșt, az SZFC korábbi kapusát. A jó kezdés folytatódott, az udvarhelyi csapat uralta a játékot, a tordaiak ritkán lépték át a térfelet, komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. Túloldalt többször is közel volt előnye megduplázásához az SZFC, ám a helyzetek kimaradtak, a legnagyobb a 31. percben, amikor Taciuc lövését bravúrral védte Pop, majd Dinu duplázását is fogta. És ahogy lenni szokott, a semmiből egyenlített Torda, a 39. percben egy ellentámadás során Varodi lódult meg a bal szélen, és egy szépen helyezett lövéssel egyenlített. A szünet előtt könnyen visszavehette volna a vezetést az SZFC, Dinu újabb szabadrúgása gyönyörűen szállt el a sorfal felett, a kapus is verve volt, a labda azonban a keresztlécen csattant.

Térfélcsere utáni is az SZFC uralta a játékot, jöttek is a helyzetek, a legnagyobbat Dinu hagyta ki a 70. percben, a gól viszont nem akart jönni. Igaz, nem sokkal később Torda is közel volt a találathoz, Indreica hagyta ki a kihagyhatatlant, egy szögletet követően teljesen egyedül maradt a hosszú sarkon, de nem találta el az előtte üresen tátongó kaput. A hajrában is közel volt a hazai gól, ám egy kavarodást követően Pop a felsőlécre paskolta a labdát.

Maradt az 1–1, az egy pontnak pedig a vendégek örültek jobban, hiszen így megmaradtak az élmezőnyben. Az SZFC pedig továbbra is a középmezőnyben van, jelenleg a 9. helyen.

A következő fordulóban Lénárdfalvához látogatunk.

Labdarúgó 3. Liga, 4. forduló:
Székelyudvarhelyi FC–Tordai Ariesul 1–1 (1–1)
gólszerző Dinu (3.), illetve Varodi (39.).
SZFC: Cristian Tudose – Kovács Dániel, Horia Crisan, Sebastian Bucur, Berkeczi Csongor (Marucza Csanád, 46.), Alexandru Izmană (Solymosy Lehel, 70.), Jakab Róbert, Alex Taciuc, Pál Kristóf (Jankó Levente, 90.), Ionel Dinu, Sandu Iovu (Györgydeák Apor, 70.).

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2019. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Támogatók