Legyőztük a Kolozsvári CFR II.-t is

2019-03-22

Újabb fontos pontokat szerzett a labdarúgó 3. Ligában a Székelyudvarhelyi FC, pénteken délután 2–1-re legyőzte a Kolozsvári CFR II-t.

or_szfc_cfr_foci_belo_05

Fotó: Beliczay László/Székelyhon

Az első percek az egymás felméréséről szólt, főleg a mezőnyben zajlott a játék, egyik kapu sem forgott veszélyben. Negyedóra játék után beszorította a kolozsvári fiatalokat a házigazda, érkeztek is a helyzetek, ám a gólra várni kellett: Dinu szabadrúgása, Péter fejese, majd Bálint közeli lövése maradt ki. Aztán a vendégeken volt a sor, hogy veszélyeztessenek, ám nagyszerűen védte az SZFC kapuját Somogyi, minden próbálkozást védett. A félidő végén pedig ismét a CFR II. kapuja volt veszélyben, előbb Bálint távoli lövése találta el a jobb oldali kapufát, majd Dinu szabadrúgását védte a kapus.

or_szfc_cfr_foci_belo_11

Fotó: Beliczay László/Székelyhon

A szünetet követően ismét uralta a játékot az SZFC, és az 52. percben megszerezte a vezetést, Logon lövését csak kiütni tudta a kapus, a kipattanót Bálint a hálóba passzolta. Sokáig nem tartott az öröm, hiszen tíz perccel később egy kolozsvári szögletet követően kavarodás alakult ki az SZFC tizenhatosán belül, a labda pedig elérte az egyik hazai játékos kezét. A játékvezető büntetőt ítélt, amit Emanuel Dat értékesített. Az egyenlítés nem fogta vissza a házigazdát, amely a 71. percben emberelőnybe került, második sárga lap miatt Bud mehetett idő előtt tusolni. Az újabb gólra pedig nem kellett sokat várni, a 75. percben 17 méterre a CFR kapujától szabadrúgáshoz jutott az SZFC, a télen igazolt Dinu pedig mesterien tekert el a sorfal mellett a hálóba, nagyon szép gól volt. A hajrára elfáradt mindkét csapat, több helyzet nem alakult ki.

A házigazda 2–1-re megnyert a találkozót, legutóbbi négy mérkőzéséből a harmadik sikerét aratta, és pontszámban utolérte a 12. Dési Unireát.

„Négy meccs, kilenc pont. Ilyen jó rajtban bíztunk a tavaszi szezon elején. Nem ez volt a legjobb meccsünk, de azért örvednek, hogy ha a csapat gyengébben is játszik, megszerzi a három pontot. Kellemetlen ellenfél volt a CFR II., a játékosai fiatalok, nagyon sokat futottak, tudnak focizni. Jól igazoltunk a télen, hiszen akiket szerződtettünk, azok hozzák azt a különbséget, amire nagy szükségünk van” – összegzett Mészáros Alpár, az SZFC edzője-

Labdarúgó 3. Liga, 19. forduló:
Székelyudvarhelyi FC–Kolozsvári CFR II. 2–1 (0–0),
gólszerzők Bálint R. (52.), Dinu (75.), illetve Emanuel Dat (62., 11-esből)
SZFC: Somogyi Pál – Marucza Csanád, Bogdan Mintaș, Horia Crișan, Florin Trăistar, Cosmin Stăncuțu, Péter Mózes, Bálint Rajmond (87., Jankó Levente), Marin Popescu (56., Györgydeák Apor), Ionel Dinu, Romaric Logon.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2019. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Támogatók