Szoros kapcsolat az SZFC és az SZLA között

2017-03-01

Közös sajtótájékoztatót tartott szerdán délben a Székelyudvarhelyi FC és az FK Csíkszereda labdarúgóklubok vezetősége.

szfc-sajtaj-pa-4_or

Elsőként Szondy Zoltán, a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiát és a Márton Áron Tehetséggondozó Központot működtető FK Csíkszereda elnöke szólalt fel, beszédében többször is hangsúlyozta, hogy Csíkszereda mellett továbbra is Székelyudvarhely az akadémia legnagyobb központja.

„Erdélyben több városban működik alközpont, megközelítőleg 3500 fiatal készül az akadémia által összeállított edzésprogram szerint. Létszámban megközelítjük a holland képzőakadémiák szintjét, míg minőségileg külföldi szakemberek Románia első öt akadémiája között tartanak minket számon” – vázolta Szondy.

Szondy kiemelte, hogy Székelyudvarhelyen továbbra is nagyon jó minőségű szakmai munka folyik, nagyjából 300 gyerek futballozik rendszeresen. „Ezt alátámasztja az a tény, hogy az SZLA tavaly országos bajnokságot nyerő, idén az elit mezőny negyedik helyén álló 2000-es csapatának több idevalósi játékos is tagja, továbbá udvarhelyi edzők nevelték ki ezt a korosztályt. Az utánpótlás nevelés szintjén az SZFC az országos élmezőnyben található. Ezt a munkát az akadémia anyagilag is támogatja, tavaly több mint 90 000 lejjel, míg idén 245 000 lejjel. Ebből az összegből idén nyolc játékos, három edző és egy szakmai igazgató fizetését is állja az akadémia” – tette hozzá.

Az FK Csíkszereda elnöke kiemelte, hogy amennyiben az FK Csíkszereda idén megnyeri a harmadosztályt, akkor jövőre azt szeretnék, hogy a Székelyudvarhelyi FC a 2. Ligába való feljutásért küzdjön.

„Bízom benne, hogy ez sikerülni is fog. A helyi önkormányzattal már többször tárgyaltunk, és amennyiben a csíki vezetőséghez hasonlóan a csapat mellé állnak, akkor Udvarhelyen is lesz minőségi felnőtt futball” – zárta mondandóját Szondy.

„Vágó Attila személyében egy szakmai igazgató érkezett a csapathoz, aki nem csak az SZFC 3. ligás együttesének vezetőedzője lett, hanem az utánpótlásért is ő felel. Az a célunk, hogy a székelyudvarhelyi és környéki teleülésekről származó gyerekek szakmailag azonos irányba fejlődjenek. A városban három fociklub működik, az SZFC mellett az ISK és a Roseal, így együttműködésre szólítjuk fel a vezetőségeket, hogy a legjobb gyerekek az akadémiához kerülhessenek” – mondta Berkeczi Attila, a klub elnöke.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Támogatók