Székelyudvarhelyi FC 3 - 3 Váradszentmárton

2019-08-30 - 18:00

Hiába vezettünk kétszer is, a hajrában mi kellett az eredmény után fussunk, végül 3–3-as döntetlent játszottunk Váradszentmárton ellen a 3. Liga 2. fordulójában, pénteken. A győzelemhez is nagyon közel voltunk.

szfc varadszentmarton

Nagyjából százötven néző volt kíváncsi az SZFC játékára, a fiúk pedig magabiztosan kezdtek, az első húsz percben az ellenfél ritkán lépte át a felezővonalat. A 21. percben pedig jött is a hazai gól, a kifutó vendégkapus rosszul fejelt ki egy labdát, Iovu pedig 25 méterről két védő és a kapus felett az üres kapuba emelte a labdát.

A folytatásban kiegyenlítődött a játék, a 35. percben büntetőhöz jutott a vendégcsapat. Bucur mellett, kontakt nélkül esett el az egyik váradszentmártoni, Negară Răzvan (Vaslui) játékvezető pedig tizenegyest ítélt, amit Sergiu Pop értékesített. A hajrában mindkét kapu veszélyben forgott, több gól nem esett.

Térfélcsere után cserékkel frissítette csapatát Mészáros Alpár edző, és a 62. percben ismét előnyhöz jutott csapata, Jakab Róbert cselezett a bal oldalról befelé, majd 16 méterről a bal alsóba lőtt. Az előny sokáig nem tartott, hiszen a 71. percben egy könnyen befújt szabadrúgást lőttek kapura, Tudose öklözését követően nem tudott felszabadítani a házigazda, a hatos környékén álló Florin Pop pedig a hálóba fejelt.

A hajrában pedig jött a hidegzuhany, a győztes gólt hajszoló hazai csapat védelme kinyílt, egy labdaszerzést követően ellentámadásba lendültek a vendégek, és Cyrus Habakuk közelről nem hibázott. Gyorsan jött a válasz, két perccel később a váradszentmártoni kapus kiejtette kezéből a labdát, Bucur pedig kihasználta a hibát. A hosszabbításban egymás után maradtak ki a hazai helyzetek, a 94. percben a tizenhatos jobb oldalán Györgydeák elé pattant a labda, átvétel után pedig hatalmas gólt ragasztott az ellenfél kapujába. A gólt viszont nem adta meg a játékvezető, mivel a lövés előtti pillanatban lefújta a mérkőzést.

Így a három pont helyett csupán egyet szerzett az SZFC, két pontjával jelenleg hetedik a táblázaton. Amúgy a másik két pénteki meccs is döntetlennel ért véget, Dés 0–0-t játszott Kudzsirral, míg a Kolozsvári Sănătatea 1–1-et Szászrégennel.

A következő fordulóban a Kolozsvári CFR II. otthonában játszik az udvarhelyi együttes.

3. Liga, 2. forduló:
Székelyudvarhelyi FC–Váradszentmárton 3–3 (1–1), gólszerző Sandu Iovu (21.), Jakab Róbert (62.), Sebastian Bucur (88.) illetve Pop Sergiu (36., 11-esből), Pop Florin (71.), Cyrus Habakuk (86.).

SZFC: Tudose – Marucza, Crișan, Bucur, Berkeczi (Györgydeák, 81.), Izmană, Jakab, Taciuc, Iovu, Pál (Solymosy, 56.), Viorica (Dinu, 46.).

Támogatók