Székelyudvarhelyi FC 0 - 1 Marosvásárhelyi MSE

2018-11-16 - 14:00

Emberhátrányban is jobb volt a Székelyudvarhelyi FC, azonban a szerencse ezúttal is elpártolt mellőle, nem tudott betalálni a Marosvásárhelyi MSE ellen a labdarúgó 3. Ligában.

szfc mse 2

Mintegy száz néző volt kíváncsi a sétatéri stadionban megrendezett találkozóra. A mérkőzés előtt egyforma pontszámmal rendelkezett a két csapat, így kiélezett küzdelemre lehetett számítani a kieső helyen tanyázók között.

Jól kezdett a hazai együttes, az első percekben Locotuș Miklós óriási helyzetbe került, de az utolsó pillanatokban egy védő beleért a lövésébe, és szögletre mentett.

Nem sokkal később a túloldalon Dudás Levente futhatott a kapussal szembe, Bogdan Mintaș utolérte, a büntetőterületen kívül azonban csak szabálytalanul tudta megállítani. A játékvezető piros lapot adott az SZFC védőjének, és meglepetésre tizenegyest ítélt az MSE-nek, amit Mircea Ungur értékesített – Nagy Barna kapus beleért, de nem tudta hárítani.

Emberhátrányban is veszélyesek tudtak lenni a hazaiak, akik a 27. percben egy tizenegyest is kiharcoltak: Tamás Attila buktatta Locotuș Miklóst. A büntetőt viszont Bálint Rajmond elhibázta, Molnár Dávid kapus nagy bravúrral hárított.

A szünetig még egy-egy nagy helyzet kimaradt mindkét oldalon, az eredmény pedig nem változott.

Térfélcsere után a vásárhelyiek indítottak bátrabban, Dudás Levente futhatott kapussal szemben, de a védők tisztázni tudtak.

A vendégek biztonsági játékkal próbálták tartani előnyüket, ellentámadásokra rendezkedtek be, a hazaiak küzdöttek az egyenlítésért, de lehetőségeik sorra kimaradtak.

A 81. percben még egyszer ráijesztett a hazaiakra az MSE, Rareș Ruja körülbelül negyven méterről bombázott a kapujától kicsit kimerészkedő Nagy Barna felé, a labda a keresztlécről kifelé pattant.

Nagyot hajrázott az SZFC, az utolsó pillanatokban többször is egyenlíthetett volna, de a szerencse most sem állt melléjük, és nem tudták megzörrenteni az ellenfél hálóját, mint ahogy a korábbi hat meccs alatt egyszer sem.

Második idegenbeli sikerét aratta az MSE (korábban a Medgyesi Gaz Metan otthonában tudott nyerni), és megelőzte vendéglátóját, feljött a 13. helyre. Mély gödörben van az udvarhelyi együttes, a téli szünetben változtatásokra készülnek.

Mészáros Alpár, SZFC: „Úgy néz ki, ez a csapatnak az átka, nem tudunk gólt lőni. Radikális változtatásokat kell eszközölnünk a télen, mert különben így senkit sem fogunk megverni. Ha egy olyan csapatot sem tudunk legyőzni, mint a mai ellenfél, akkor nincs mit keresnünk a harmadosztályban.”

Labdarúgó 3. Liga, 5. csoport, 13. forduló:
Székelyudvarhelyi FC–Marosvásárhelyi MSE 0–1 (0–1),
gólszerző: Mircea Ungur (8.)
kiállítva: Mintaș (7., SZFC).
SZFC: Nagy Barna – Constantin Musea (Daniel Ungur, 89.), Bogdan Mintaș, Robert Bolozan, Locotuș Miklós, Cosmin Stăncuțu, Daniel Chifu, Györgydeák Apor (Vékás Barna, 46.), Balázsi Attila (Cristian Cucuruzan, 46.), Bálint Rajmond, Csifó István. Cserék: Cristian Tudose, Daniel Ungur, Péter Mózes, Főcze Dávid. Edző: Mészáros Alpár.

Támogatók