Nagyon jó első félidőt követően vereséget szenvedtünk Tasnádon

2018-10-13

Egy jó első félidőt követően szétesett a Székelyudvarhelyi FC játéka Tasnádon, így kétgólos vereséget szenvedett a házigazda Unireától a labdarúgó 3. Liga 8. fordulójában.

or_szfc--radnot-sk-ba-16

Kellemes időben, több száz néző előtt csapott össze a két együttes. A találkozó első helyzeteit a vendégek alakították ki, az 5. percben szabadrúgásból Locotuș tekert nagyon szépen kapura, a hazaiak hálóőre nagyot nyújtózva mentett szögletre. A pontrúgást Györgydeák ívelte be, középen Csifó érkezett és kevéssel fölé fejelt.

A folytatásban is főleg az SZFC-nek volta lehetőségei, előbb Bolozan fejesét hárította a kapus, majd Csifó 20 méterről leadott lövését.

A szögletet követően Vékás gólt szerzett, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A legnagyobb helyzet a 34. percben maradt ki, Chifu ugratta ki jól Vékást, aki nem tudott túljárni a kifutó kapus eszén. A játékrész hajrájában a hazaiak is veszélyeztettek, több szögletük is volt, gólt viszont nem szereztek.

A második félidő elején távoli szabadrúgásokkal veszélyeztettek a tasnádiak, ám Tudose tette a dolgát, és hárította a lövéseket. Az 55. percben még volt egy nagy lehetősége az SZFC-nek, hogy megszerezze a vezetést, Györgydeák beívelését követően a kapus Bolozan elé ütötte a labdát, az udvarhelyiek játékosa nagy helyzetben az oldalhálóba lőtt. Ezt követően nagyon visszaesett a vendégek teljesítménye, a 69. percben pedig előnybe került Tasnád: egy jobb szélről beadott labdát közelről fejelték Tudose hálójába. Az egyenlítést hajszoló SZFC védelme kinyílt, ezt pedig kihasználták a hazaiak, és a 83. percben egy ellentámadás végén eldöntötték a pontok sorsát.

„Nagyon jó első félidőnk volt, sok helyzetet kidolgoztunk, de egyiket sem rúgtuk be. Legalább 2–0-ra kellett volna vezessünk a szünetben, de pont fordítva sült el. Ha nem értékesíted a lehetőségeidet, nem tudsz meccset nyerni. Idegenben nem fér bele, hogy ennyi ziccerből ne szerezzünk gólt. Ez a csapat mostani helyzete, ennyit tudunk” – összegzett Mészáros Alpár, az SZFC edzője.

Pénteken 15 órakor hazai mérkőzés következik, Barcarozsnyó látogat Udvarhelyre.

Labdarúgó 3. Liga, 8. forduló:
Tasnádi Unirea–Székelyudvarhelyi FC 2–0 (0–0),
gólszerzők: Florin Pălinceac (69.), Székely Krisztián (83.)
SZFC: Cristian Tudose – Constantin Mușea, Bogdan Mintaș, Robert Bolozan, Locotuș Miklós (18., Cosmin Stăncuțu), Györgydeák Apor (82., Balázsi Attila), Tankó Előd, Péter Mózes, Vékás Barna (70., Daniel Ungur), Daniel Chifu, Csifó István (65., Cristian Cucuruzan).

 

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Támogatók