Idén is kaptunk támogatásokat

2023-11-08

A Székelyudvarhelyi FC vezetősége sajtótájékoztatót tartott, ahol vázolták a klub felnőtt csapatának őszi terveit, továbbá az utánpótlásegyüttesek helyzetét és köszönetet mondtak a klub támogatóinak.

szfc sajtaj 1

Jelenleg tizenhárom korosztályos együttesünk van (2018-as a legkisebb), továbbá két csapatunk, az U17-es és az U19-es idén is benevezett az országos bajnokságba, a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklubbal közösen.

„Nyolcadikos korukban átadjuk a Székelyföld Labdarúgó Akadémiának az ügyeseket, így a nagyoknál célunk a tisztes helytállás, nincs tisztán megfogalmazott cél számukra. A kisebbeknél nagyjából mindenhol két-két csapattal indulunk, egyik kisebb, a másik a saját korosztályában szerepel. A nagyoknál a bajnokságokban az első hely a cél, míg a második csapatnak pedig a tisztes helytállás. A legfőbb célkitűzésünk továbbra sem változott, az, hogy évről évre tudjunk játékosokat adni az akadémiának” – mondta Botorok János, csapatunk utánpótlásedzője.

Elkezdődött a Székely Labdarúgó-bajnokság is, itt minden korosztályban részt veszünk, hat csapatunk versenyez Kovászna, Maros és Hargita megyék együtteseivel. Itt is az a cél, hogy minél jobb mérkőzéseket játsszunk. „Itt a megyeivel ellentétben egészen kiegyensúlyozott a csapatok szintje, minden héten jó meccseket tudunk játszani, ez pedig csak jót tesz a gyerekeknek, folyamatosan fejlődhetnek” – tette hozzá Botorok.

A 3. Ligában szereplő felnőtt csapatunktól az elvárás pedig az, hogy az 5-ös csoport alapszakaszának végén az első négyben végezzen, így a felsőházi rájátszásban folytassa.

szfc sajtaj 2

„Tavaly is azon csapatok közé tartoztunk, amelyek sikeresen felhasználták a pályázott pénzkeretet. A támogatásokból, amelyeket Hargita Megye Tanácsától és Székelyudvarhely Városi Önkormányzatától kapunk pályázati úton, a nagycsapatnak és a gyerekeknek felszerelést vásárlunk, különböző bajnokságokon részvételi díjakra költjük. Mindenkinek köszönjük a támogatásokat” – emelte ki Toró Hunor, csapatunk munkatársa.

A két közintézmény a vissza nem térítendő megnyert pályázatok által jelentős összegekkel támogatják klubunkat. A polgármesteri hivatal 390 000 lej értékben ítélt támogatási összeget az SZFC-nek, ami megoszlik a felnőtt együttes és a közel 250 gyereket foglalkoztató ifjúsági részleg között. A megyei tanács is jelentős segítséget nyújt a csapat támogatásában, öt sikeres pályázat után 47 ezer lejjel segíti a csapatot, hogy különböző tornákon tudják felmérni tudásukat minőségi ellenfelek ellen.

Másfelől úgy a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatala, mint a Hargita Megye Tanácsa részt vállal a csapat sportfelszerelés-részlegének felújításában: új labdák, edzőmezek, az őszi hűvösebb időkben szabadidő- és esőkabátok. Ezúton szeretnénk ismét köszönetet mondani.

LOGO_HMT_MULTICOLOR_HURO

udvarhely logo

 

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2023. november
h k s c p s v
« Sze   máj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Támogatók