Újabb pont idegenből

2019-11-19

Borús időben, szemerkélő esőben lépett pályára a Székelyudvarhelyi FC U15-ös korosztályos csapata az Elit Ligában, az ellenlábas, a házigazda Bákói ACS volt.

szfc u15

A pálya minősége nehezítette a játékosok dolgát, sokszor akadályozva őket a rövid passzos játék gyakorlásához. Inkább mindkét csapat a hosszú, indított labdákra helyezte a hangsúlyt. A sáros egyenetlen talajon a középpályán folyt a játék a mérkőzés első felében, ismerkedtek a csapatok egymással, mindkét oldalon sok volt a hiba, komolyabb helyzet nem is alakult ki.

Az első félidő közepén Birtalant szöktették ki, de a befejezés pontatlan volt, maradt a 0-0. Bákói oldalon egy távoli lövéssel veszélyeztettek az igen gyors és technikás bákói játékosok . El is telt az első félidő, az eredmény 0-0.

A második félidőben többet kezdeményezett az SZFC, átvette a játék irányítását, azonban helyzetek nehezebben alakultak ki, jól teljesített a bákói védelem. Dusinszki veszélyeztetett távolról több alkalommal is. A kapus az egyik lövésnél ki is ejtette a kezéből a labdát az viszont nem csorgott be a kapuba, a gólvonal előtt újból a hálóőr kezébe került. A mérkőzés vége előtt 15 perccel Birtalan szökött ki a jobb oldalon, kicselezte ellenfelét és a középre gurította vissza a labdát, Orbán érkezett azonban kapáslövése a kapu fölé szállt, óriási helyzetet puskázott el az SZFC.

A mérkőzés hosszabbításában a székelyudvarhelyi kapu forgott veszélyben , két pontrúgás is izgalmakat okozott a lelátón .

Sportszerű mérkőzésen, sportszerű közönség előtt ért véget a mérkőzés.

Bákói ACS II.–Székelyudvarhelyi FC 0–0
Kezdő: Deák – János, Józsa, Vajda, Both – Lőrincz, Dusinszki, Péter – Birtalan, Ambrus, Orbán
Kispad : Trimfa , Marosi, Rácz ( beállt a 30. percben)
Edző : Kis Lajos

A Székelyudvarhelyi Fotbal Klub projekt részleges támogatói a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal és a Hargita Megye Tanácsa.

hmt megye hargita

logo-varoshaza

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2019. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Támogatók