Nagyszerű kezdés az Elit Ligában

2019-11-07

Két győzelemmel kezdett a labdarúgó Elit Liga U15-ös korosztályában a Székelyudvarhelyi FC. Kis Lajos vezetőedző számolt be a kezdetekről.

szfc u15 elit liga sajtaj

Az U15-ösök számára tavaly indították el ezt az országos bajnokságot, idén a 2005-ös korosztály van a soron.
Kis Lajos edző szerint nagyon jó elképzelés, így a fiatalok már idejében jó mérkőzéseket játszhatnak erős ellenfelekkel. A 2005-ös korosztályt az elmúlt években Demény Norbert edző irányította, a fiúk nemrég kerültek Kis Lajos irányítása alá.

szfc u15 brassoi coltea 1

„A bajnokság előtt volt egy megyei előselejtező, kupaformátumban. Mi jobb csapatként a gyengébben rangsorolt ellenfelekhez mentünk, több meccsünk is volt, ám egyedül a döntő bizonyult komoly színvonalúnak. Az FK Csíkszereda otthonában játszottuk, ott dőlt el, ki lesz az első és ki a második, mi 2–1-re nyertünk ott. Végül mindkét együttes ugyanabba a csoportba került az országos szakaszban” – mondta az edző.

A 16-os széria az első meccsét a Brassói Corona otthonában játszotta az SZFC. „Nagyon jó ellenféllel találkoztunk, fizikálisan és taktikailag is jól álltak, erősek, gyorsak, akaratosak, szemtelenek voltak, minden, ami a focihoz kell. Az első félidőben bátortalanok voltunk, egy nagy védelmi hiba miatt hátrányba kerültünk. Nem törte meg a csapatot a gól, a másodikban kijavítottuk a hibáinkat, és két nagy helyzetünket gólra váltottuk. Ezek a meccsek 2×35 percesek, hosszabbítás nélkül. A játékvezető mégis három percet hosszabbított, volt egy kavarodás a 16-osunkban, amiből betalált az ellenfél, szerencsére les miatt érvénytelenítették, így miénk lett a három pont” – elevenítette fel az első meccset Kis.

szfc u15 brassoi coltea 2

A második találkozót hazai pályán játszotta az SZFC, a szerényebb képességű Brassói Colțea volt az ellenfél. „A fiúk nem nézték le az ellenfelet, maximálisan odatették magukat, és sima, öt gólos győzelmet arattunk. Következik a megyei rangadó, vasárnap 11 órakor az FK Csíkszereda otthonában játszunk” – tette hozzá Kis Lajos. A csoport tajga még a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és az FC Bákó II.

A célkitűzésekről az edző elmondta, hogy meg szeretnék nyerni a csoportot (két forduló után csak az SZFC száz százalékos), ám ehhez az is kell, hogy mindegyik meccsen jól teljesítsen a csapat. A 16 csoportból csak az első helyezettek jutnak tovább a következő körbe.

szfc u15 brassoi coltea 3

Óriási segítségére van a csapatnak Hargita Megye Tanácsa, amelynek támogatásának köszönhetően tudják a jobbnál jobb eredményeket szállítani a fiatalok. „Ezáltal is szeretnénk megköszönni Hargita Megye Tanácsának és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának támogatását, hogy a mérkőzéseinket zökkenőmentesen tudjuk rendezni, vadonatúj mezeket tudunk adni a gyerekeknek, ki tudjuk fizetni a játékvezetői díjakat, az asszisztensek bérét stb., akárcsak a felnőtt csapatnál a 3. Ligában” – mondta.

Labdarúgó Elit Liga, U15-ös korosztály, 16-os széria
Brassói Corona–Székelyudvarhelyi FC 1–2 (1–0)
Gól: Birtalan T. 2

Székelyudvarhelyi FC–Brassói Colțea 5–0
Gólszerzők: Birtalan 3, Orbán és Dusinszki

hmt megye hargita

logo-varoshaza

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2019. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Támogatók