Jobb csapattól kaptunk ki Nagybányán

2019-10-05

Nem sikerült a Székelyudvarhelyi FC nagybányai kiszállása a labdarúgó 3. Liga 7. fordulójában, Demény Norbert legénysége szombaton délután 2–0-ra kikapott a házigazda Minaurtól.

szfc nagybanya 1

Borús, hűvös időben, kevés néző, nagyjából hetven ember előtt rendezték a mérkőzést, melynek elején sokkal aktívabb volt az SZFC, az első tíz percben több nagy lehetőséget dolgozott ki: előbb Dinu távoli beívelését ütötte a hazai kapus Jakab elé, akinek lövését sikerült védenie, majd ismét Jakab került reflektorfénybe, ám távoli lövése kevéssel, de elkerülte a kaput. Szépen, bátran játszott az SZFC, ha megszerezte a labdát, sokpasszos játékkal éítette fel támadásait. A 23. percben ez első igazán nagy hazai lehetőség gólt eredményezett, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A folytatásban Somogyinak is egyre több dolga akadt, hiszen Nagybánya feljebb tolta támadásait és letámadással próbált labdát szerezni. Így többször is ellentámadást indíthatott az SZFC, a legnagyobb helyzet pedig a 43. percben maradt ki, Dinu a szélen kicselezett három ellenfelet, majd beadta a röviden érkező Taciucnak, a kapus nem tudja megfogni a labdát, ám az udvarhelyiek játékosa nagy ziccerben a hálóőrbe lőtte a játékszert. A szünet előtt pedig megszerezte a vezetést a Minaur, Stăncuțu visszapasszát csípte el Lemac és gólt szerzett.

Jól kezdték a második félidőt a hazaiak, több lehetőséget is kidolgoztak, ám nem sikerült áttörniük az SZFC védelmét. Aztán a vendégeken volt sor, hogy veszélyeztessen, kétszer is közel járt a gólhoz, előbb Dinu lövése csattant a kapufán, majd Taciuc kapott jó passzt Iovutól, ám 14 méterről nem tudta legyőzni a nagyszerű napot kifogott Dombrádi Balázst. És ahogy lenni szokott, ha az egyik csapat nem rúgja be a helyzeteit, a másik be fogja, a 65. percben Bedea futott el a labdával majd 16 méterről óriási leverős gólt lőtt. Demény Norbert edző cserékkel próbálta meg felfrissíteni csapata játékát, ám a friss emberek sem tudták feltörni a nagybányai védelmet.

„Bosszantó, hogy a helyzeteinket ezúttal sem tudtuk berúgni. Az ellenfél könnyű gólokat lőtt, az elsőt helyzet nélkül szerezték, hiszen mi adtuk oda nekik a labdát. A második találat egy nagyszerű egyéni akció után történt, a félpályától megindulva három játékosunkat kicselezve lőtt gyönyörű gólt. Jobb csapattal találkoztunk, stabil, jó egyénekből álló együttes a nagybányai. Volt esélyünk arra, hogy a magunk javára billentsük a mérleg nyelvét, de nem éltünk vele” – összegzett Demény Norbert edző.

A következő fordulóban, pénteken 15 órakor a sereghajtó Alsógáldi Industria látogat Székelyudvarhelyre.

Labdarúgó 3. Liga, 7. forduló:
Nagybányai Minaur–Székelyudvarhelyi FC 2–0 (1–0),
gólszerzők Lemac (45.), Bedea (65.)
SZFC: Somogyi – Marucza, Crișan, Stăncuțu (Györgydeák, 76.), Berkeczi, Izmană, Jakab (Vékás, 77.), Pál (Kovács, 63.), Taciuc, Dinu és Iovu

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2019. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Támogatók