Megtört a jég, megszereztük az első idei győzelmünket!

2019-09-27

Küzdelmes, kiélezett meccsen szerezte meg a labdarúgó 3. Liga idei szezonjában a Székelyudvarhelyi FC, a 6. fordulóban, pénteken délután a Kudzsiri Metalrugistult 2–0-ra verte.

szfc-kudzsiri-12

Nagyjából százötven néző volt kíváncsi a két csapat játékára. A játékrész első részében jobban játszottak a vendégek, a hazaiak nehezen tudták megtartani a labdát, ám a kudzsiri lehetőségeket rendre hatástalanította Somogyi. Az idő teltével kiegyenlítette a játékot az SZFC, majd jöttek a helyzetek is, Taciuc veszélyeztetett először, ám a kapus nagyot vetődve mentett. A küzdelem főleg a középpályán zajlott, a kapuk ritkán forogtak veszélyben, a vendégektől Sauca fejelt ziccerben Somogyi kapuja mellé, majd Pál Kristóf távoli lövése súrolta a kapufát. A 40. percben megtört a jég, Bucur jobb oldalról belőtt labdáját Crișan passzolta a hálóba. A hajrában még két udvarhelyi lehetőség kimaradt, így 1–0-nál jött a szünet.

A második félidőben is jobban játszott az SZFC, ám Taciuc, Bucur és Iovu sem tudta növelni az előnyt. A 63. percben pedig emberelőnybe került a házigazda, az utolsó védőként szabálytalankodó Coroiant állította ki a kolozsvári játékvezető. Az emberelőnnyel nem tudott élni az SZFC, hiszen nem tudta feltörni a szervezett kudzsiri védelmet, sőt a vendégek hagyták ki a következő nagy lehetőséget. A 85. percben aztán a csereként beállt Györgydeák nyugtatta le a kedélyeket, 8 méterről fejelt a hálóba. A hátramaradt percekben az ugyancsak csereként beállt Solymosy kapta meg a második sárga lapját a középpályán elkövetett felesleges szabálytalanságért, így az SZFC is tíz emberrel fejezte be a meccset.

szfc-kudzsiri-7

„Nagyon megdolgoztunk már ezért a jó eredményért, ráfért a csapatra a győzelem. A játékunkkal annyira nem vagyok megelégedve, de elértük a célunkat, nyertünk. Sajnos nem tudjuk, Bucur mennyire sérült meg, míg Solymosy egy fordulót nem játszhat. Meglepően kiegyensúlyozott a mezőny, nincsenek rossz csapatok, így örülni kell minden egyes megszerzett pontnak” – összegzett Demény Norbert, az SZFC edzője.

Megszerezte tehát az idény első győzelmét az SZFC, a folytatásban pedig nehéz mérkőzés vár a csapatra, a Nagybányai Minaur vendége lesz.

Labdarúgó 3. Liga, 6. forduló:
Székelyudvarhelyi FC–Kudzsiri Metalurgistul 2–0 (1–0)
gólszerzők Crișan (40.), Györgydeák (85.)
SZFC: Somogyi – Marucza, Crișan, Bucur (Stăncuțu, 82.), Berkeczi (Györgydeák, 73.), Izmană, Jakab, Pál, Taciuc, Dinu (Solymosy, 61.), Iovu (Jankó, 84.).

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2019. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Támogatók