Felkészülési tornákon ügyeskedtek a fiataljaink

2019-09-06

Az elmúlt időszakban felkészülési tornákon szerepeltek a Székelyudvarhelyi FC utánpótláscsapatai. A 2007-esek Marosvásárhelyen, a 2009-esek Kézdivásárhelyen, míg a 2013-asok Szászrégenben léptek pályára.

szfc 2012 szaszregen

A legkisebbek, a 2013-asok Szászrégenben szerepeltek egy 13 csapatos tornán, a szervezők az együtteseket egy ötös és két négyes csoportba osztottak.

Ilyés Szabolcs edző beszámolója szerint a csoportmeccseik során a papírforma érvényesült. A későbbi bajnokkal kezdtek a csoportban, sokáig tartották magunkat, aztán a mérkőzés második felében pár perc alatt több gólt is rúgott a Marosvásárhelyi Kinder az SZFC-nek. A Nyárádszereda és a Szászrégen elleni meccseket magabiztosan behúzták a fiatalok, így csoportmásodikként továbbjutva a 4–6. helyért játszhattak.

Az első meccsen egy utolsó másodperces góllal kikaptak, mint utólag kiderült, ez a 4. helyükbe került. A következő meccsen viszonylag simán megverték a másik régeni csapatot, a Best Kidset, ezen a talákozón az udvarhelyi volt a kevésbé fáradt csapat.

„Egy nagyon hasznos tornán vagyunk túl, ahol benne volt a csapatban a 4. hely, végül az ötödikek lettünk a 13 csapatos mezőnyben. Szeretünk Maros megyébe járni, mert sok nívós csapat van a korosztályunkban. Nálunk csak mi vagyunk, illetve Csíkszeredának van egy alakulóban levő gárdája. Az első három csapat (Kinder1, Kinder2, Nagyszebeni Interstar) előttünk jár, Kolozsvárral kb. egy szinten vagyunk, a többieknél pedig előbb járunk. Így mondhatjuk, hogy reális helyen végeztünk. Minél több meccset játszva szintet tudnánk lépni, ezért fontolóra vesszük a Maros megyei Interligába való beiratkozást. A Hargita megyei bajnokságban az egy évvel nagyobb korosztályos pontvadászatba már beneveztünk” – összegzett Ilyés.

Felkészülési torna, Szászrégen, 2013-as korosztály
Csoportkör
SZFC–Marosvásárhelyi Kinder 1–6
SZFC–Nyárádszereda 6–1
SZFC–Szászrégeni Lendület 3–0

A 4–6 helyért:
SZFC–Kolozsvári Sporting 2–3
SZFC–Szászrégeni Best Kids 3–0

A Botorok János által irányított 2007-es csapat a Kinder Eon Kupára volt hivatalos Marosvásárhelyen. A csoportkörben egy győzelem (Nyárádtői Jövő), egy döntetlen (Kolozsvári Sporting) és két vereség (Nagyváradi Jövő és Brassói Tâmpa) volt a fiatalok mutatója, így a torna második felében a 9–16. helyekért léptek pályára. A Nagyszebeni Interstar legyőzésével folytatták, majd szoros és fordulatos meccsen kikaptak a Máramarosi Sportingtól, illetve alulmaradtak a Szászrégeni Best Kidsszel szemben, így a 12. helyen zárták a tornát.

Eon Kinder, Marosvásárhely, 2007-es korosztály
Csoportkör
SZFC–Nagyváradi Jövő 1–3, gólszerző Szígyártó Levente
SZFC–Nyárádtői Jövő 5–1, gólszerzők Kállai Attila, Pui Zsolt és Somorai Máté
SZFC–Brassói Tampa 0–3
SZFC–Kolozsvári Sporting 1–1, gólszerző Kállai Attila

A 9–16 helyért:
SZFC–Nagyszebeni Interstar 1–0, gólszerzők Papp György
SZFC–Máramarosi Sporting 2–3, gólszerzők Lőrincz Szabolcs, Papp György
SZFC–Szászrégeni Best Kids 0–4

A 2009-esek Kézdivásárhelyen léptek pályára. Szécsi Barna fiatal tanítványai két sima győzelemmel kezdték a csoportkört, Barótnak és Szászvolkánynak összesen tizenhárom gólt rúgtak, viszont egyet sem kaptak. A csoport utolsó meccsén szoros vereséget szenvedtek a házigazda Kézdi csapatától, így a második helyen jutottak be az elődöntőbe. A legjobb négy között az FK Csíkszereda várt a fiúkra, akik nem tudták megszorongatni a megyei riválist, így számukra a kisdöntővel ért véget a torna. A harmadik helyért kiírt találkozón a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK volt az ellenfél, és az SZFC magabiztos játékkal 2–1-re nyert és a torna végén felállhatott a dobogó legalsó fokára.

Felkészülési torna, Kézdivásárhely, 2009-es korosztály
SZFC–Barót 4–0
SZFC–Szászvolkány 9–0
SZFC–Kézdi 2–3

Elődöntő: SZFC–FK Csíkszereda 1–5
A 3. helyért: SZFC–Sepsi OSK 2–1

 

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2019. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Támogatók