Mészáros Alpár felállt az SZFC kispadjáról

2019-09-02

Személyes okok miatt meghatározatlan időre visszavonult a labdarúgástól Mészáros Alpár, a Székelyudvarhelyi FC vezetőedzője. A csapatot Demény Norbert fogja irányítani a 3. Ligában.

or_szfc_edzes_belo-1

Az SZFC eddig két döntetlent játszott a harmadosztályos bajnokságban, a nyitófordulóban a Szászrégeni Avântul otthonában 1–1-et, múlt pénteken hazai pályán Váradszentmártonnal 3–3-at. Mindkét mérkőzésen játékvezetői hibák sújtották az udvarhelyi csapatot, amely mindkét meccset megnyerhette volna, ám jelenleg két pontjával a kilencedik helyet foglalja el a táblázaton.

„Szászrégenben a meccs végén a játékvezető bocsánatot kért tőlem, amiért az adott helyzetben nem állította ki a hazai játékost. Most pénteken pedig a meccs után az ellenfél csatára azt mondta nekem, hogy nem volt tizenegyes, amit ő harcolt ki. A játékvezető pedig a mérkőzés végén ziccerben fújta le a meccset. Én ötvenöt éves vagyok, nekem nem hiányzik, hogy huszonéves bírók rossz döntései miatt szívinfarktust kapjak a kispadon” – nyilatkozta megkeresésünkre Mészáros.

Mint mondta, elégedetten távozott Székelyudvarhelyről, ahol gyönyörű húsz hónapot töltött. „Úgy gondolom, hogy a munkámat tisztességesen elvégeztem. Jól érzem magam, nincs semmi bajom, de nagyon elfáradtam. A napokban egyfolytában csengett a telefonon, több csapattól is megkerestek, de én azért jöttem haza, hogy ne csináljak semmit. Az elmúlt másfél évben László Zsolttal együtt intéztük a klub dolgait, reggeltől estig ment a munka, akárcsak minden csapatnál. Ez összegyűlt, és látva, hogy a korombeliek milyen betegségekkel küzdenek, úgy döntöttem, kicsit megállok. A családom fontosabb számomra, mint a foci” – folytatta a kolozsvári szakember.

Mészáros szerint most van a legerősebb kerete az SZFC-nek, és biztos abban, hogy Demény Norbertnél jó kezekben lesz a csapat, a téli szünetben a tabella első felében kell majd keresni az udvarhelyi együttest. „Jó csapatot alakítottunk ki, nyugodtan adom át Deménynek. Biztos vagyok benne, hogy az elsők közé fogja vezetni az SZFC-t. A fiatalokkal, akik átjöttek Csíkszeredából, van jövője a klubnak. Ez a korrekt út, amin most nyáron elindult a csapat. Játékosként és edzőként is sok helyen megfordultam Európában, de Udvarhelyen éreztem legjobban magamat, végig tisztességes, becsületes emberekkel dolgoztam együtt” – zárta a beszélgetést Mészáros.

„Mészáros az utóbbi hetekben nem érezte jól magát, a pálya szélén átélt, egészségre is káros izgalmak miatt döntött úgy, hogy meghatározatlan időre visszavonul a labdarúgástól. Már múlt hét végén hazautazott Kolozsvárra. Mivel a csapat nem maradhat edző nélkül, gyorsan lépnünk kellett, Berkeczi Attila elnök a kispadra az SZFC U19-es együttesének edzőjét, Demény Norbertet nevezte ki. A stáb Mészáros kiszállásával nem változik, továbbra is Péter Mózes lesz a másodedző” – tudtuk meg László Zsolt csapatmenedzsertől. „Mészáros Alpár professzionális mentalitást hozott és honosított meg a mi kis csapatunknál, köszönünk mindent, amit az udvarhelyi labdarúgás felemelkedéséért tett” – mondta a csapatmenedzser.

Nincs megállás, pénteken már a harmadik forduló mérkőzéseit rendezik, délután öt órától az SZFC a Kolozsvári CFR II. vendége lesz.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2019. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Támogatók