Edzésbe álltak a fiúk, szombaton már felkészülési meccset játszanak

2019-07-17

Napi egy edzéssel elkezdődött a nyári felkészülés a Székelyudvarhelyi FC felnőtt csapatánál.

or_szfc_edzes_belo-1

A keret múlt pénteken gyűlt össze, az intenzív edzések pedig hétfő délután kezdődtek. A héten még napi egyszer tréningezik a csapat, jövő héttől viszont nő a terhelés, akkor már naponta két edzésen vesznek részt a labdarúgók.

„Nagy volt a mozgás a kereten belül, sok játékos megfordult nálunk, volt, akivel aláírtunk, másokkal pedig nem egyeztünk meg. Örvendek, hogy a keret 80–90 százalékban már megvan, kell hoznunk még egy kapust, egy középhátvédet és egy középcsatárt” – mondta Mészáros.

Az FK Csíkszeredától jelenleg négy ifjúsági korosztályú labdarúgó van próbajátékon az SZFC-nél.

„Kiforrott, igazi labdarúgók ők, Dusinszki Zoltán edző nagyszerű munkát végzett velük. Nehéz eldöntenünk, hogy kit válasszunk, mert nem a padra akarjuk őket szerződtetni. A 21-es keretünkből 18 játékos már megvan. Ilyen sem volt még eddig, új élet költözött a csapatba, a hangulat pedig kiváló” – folytatta Mészáros.

Ismertek az SZFC felkészülési mérkőzéseinek időpontjai is, szombaton a Nyárádtői Egyesüléssel játszanak Udvarhelyen (még nincs kezdési időpont), jövő kedden pedig ugyancsak hazai pályán fogadják az FK Csíkszereda U19-es csapatát. Július végén jön az első hivatalos mérkőzés, a Román Kupa első fordulójában valószínűleg a Gyergyószentmiklósi VSK-val. Augusztus 3-án a Szászrégeni Lendület (a helyszín egyeztetés alatt), 10-én a Ceahlăul Piatra Neamț, 17-én pedig a Kézdivásárhelyi SE ellen játszik Udvarhelyen az SZFC.

Az edzőtől megtudtuk, hogy nagyon fiatal csapata lesz az SZFC-nek, az átlagéletkor 21 év körüli, ám az érkezettek közül sokan komoly tapasztalattal bírnak.

A 3. Liga csoportjairól egyelőre keveset lehet tudni. Hétfőn járt le a benevezési határidő. A szövetség hamarosan elkészíti a Román Kupa első fordulójának párosításait, majd utána, valószínűleg augusztus elején teszi közzé a csoportok összeállítását.

Az SZFC jelenlegi kerete

Kapusok: Somogyi Pál, Bencze Norbert. Mezőnyjátékosok: Marucza Csanád, Cosmin Stăncuțu, Cătălin Dinu, Vékás Barna, Tankó Előd, Györgydeák Apor, Jankó Levente, Jakab Róbert, Horia Crișan, Alexandru Izmană, Alexandru Taciuc, Zsombori Zsolt, Pál Kristóf, Adrian Viorică, Sandu Iovu és Berkeczi Csongor.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2019. július
h k s c p s v
« jún   aug »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Támogatók