Újabb bravúr idegenben

2019-05-03

Hangzatos sikert ért el idegenben a Székelyudvarhelyi FC, a labdarúgó 3. Liga 26. fordulójában, pénteken késő délután a mezőny legjobbjai közé tartozó Kolozsvári Sănătatea otthonában 2–2-es döntetlent ért el.

or_szfc-sanatatea-vn-011

Borús, az elején kellemes idő fogadta a csapatokat, idővel azonban felerősödött a szél is, ami megnehezítette mindkét fél dolgát. A találkozót a helyszínen követte végig Ioan Ovidiu Sabău korábbi román válogatott és labdarúgóedző.

Az első félidőben nagyon jól állt a pályán a csapat, a védekező státus idegenben nagyon fekszik a csapatnak, ezt ezúttal is bebizonyították. A hazaiak főleg hosszú passzokkal és távoli lövésekkel próbálkoztak, eredménytelenül. A 25. percben közel voltak a vezetés megszerzéséhez, egy távolról elvégzett szabadrúgást az egyik kolozsvári kapura csúsztatta, Tudose hatalmasat vetődve védett. A félidő második felében az SZFC előtt is több lehetőség adódott, előbb Logon lapos lövését hárította a kapus, majd az udvarhelyiek megszerezték a vezetést: a 36. percben Bálint nagyszerűen ívelt előre egy szabadrúgást, Lakatos kezelte le, majd Crișanhoz passzolt, aki Dinut hozta ziccerbe, a télen érkezett játékos pedig 14 méterről hatalmas gólt lőtt. Nem sokkal később megduplázta előnyét az SZFC, Lakatos szerzett labdát, majd nagy passzt adott Logonnak, aki megverte a tapasztalt Ionuț Radát, majd a kapust is kicselezte a hálóba lőtt.

or_szfc-sanatatea-vn-005

Amilyen jól végződött az első játékrész, annyira rosszul folytatódott, hiszen a Sănătatea már a 47. percben szépített, egy beadást az 1. Ligában is megfordult Dan Roman fejelte a hálóba. Nem sokkal később kényszerű cserét kellett az SZFC edzőjének végrehajtania, Stăncuțu fájlalta oldalát, Péter Mózes állt be helyette. Bő egy óra játék után közel volt a vendég együttes, hogy növelje előnyét, Dinu játszotta be magát a 16-osba, Logont hozta helyzetbe, a brit támadó kiszorított helyzetből lőtt, kevéssel mellé.

Túloldalt egyre nőtt a nyomás, a kolozsváriak számtalan szögletet kiharcoltak, a 76. percben ebből egyenlítette, Bogdan Porumb fejelt a hálóba. Bírta a magas iramot az SZFC és a mérkőzés hajrájában több lehetősége is volt eldönteni a három pontot: a 82. percben az utolsó pillanatban mentettek Dinu elől szögletre, majd a 90. percben ugyancsak Dinu volt közel a gólhoz, ám a 25 méterről elvégzett szabadrúgása kevéssel elkerülte a kaput, végül pedig a hosszabbítás második percében egy ellentámadás végén Logon nagyon közel volt a gólhoz, ám nem tudta bevenni a kolozsvári kaput.

Összességében nagyon jól játszott a Székelyudvarhelyi FC, és újabb fontos pontot szerzett a kiesés ellen folytatott harcban. Folytatás kedden 18 órakor, a Tordai Arieșul látogat Udvarhelyre.

Mészáros Alpár, az SZFC edzője: „Jól játszottak a srácok, a második félidőben nagyon ránk másztak a hazaiak, fizikailag mindenkit nagyon igénybe vett a játék. Nyerhettünk volna, a hosszabbításban két nagy helyzetünk volt, de nem szomorkodunk, ha előre azt mondják, döntetlen lesz ez a meccs, egyből aláírtam volna. Minden pont nagyon fontos, örülök, hogy a Szászrégen elleni meccs után lábra tudtunk állni, és így játszottunk. Készülünk Torda és Marosvásárhely elleni meccsekre. Az öt pontból már egyet szereztünk, még szükségünk van négyre, hogy megnyugodjunk”.

Labdarúgó 3. Liga, 26. forduló:
Kolozsvári Sănătatea–Székelyudvarhelyi FC 2–2 (0–2),
gólszerzők Dan Roman (48.), Bogdan Porumb (76.), illetve Dinu (37.), Logon (42.).
SZFC: Tudose – Marucza, Mintaș, Stăncuțu (56., Péter), Lakatos, Crișan, Popescu, Trăistar (90., Vékás), Bálint, Dinu, Logon.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2019. május
h k s c p s v
« ápr   jún »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Támogatók