Jobb csapattól kaptunk ki

2019-04-26

Habár a Székelyudvarhelyi FC megszerezte a vezetést a Szászrégeni Avântul ellen, végül vereséget szenvedett a labdarúgó 3. Liga 25. fordulójában.

or_szfc--szaszregen-ba-12

Gyönyörű, meleg időben kezdődött a péntek délutáni találkozó, melynek elején a vendégek játszottak veszélyesebben, de nem tudták bevenni a fiatal Somogyi kapuját. A 18. percben viszont a hazaiak első komolyabb helyzetükből megszerezték a vezetést, Marucza volt erőszakos az ellenfél térfelén, labdát szerzett, 18 méterről laposan lőtt, a kapus csak oldalra tudta kiütni a labdát, érkezett Logon és a hálóba gurított. Sokáig nem volt előnyben a házigazda, hiszen a 24. percben Stăncuțu szerelt a tizenhatosban, az ellenfél elesett, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott, a 11-est Murar értékesítette. A gyorsan jött egyenlítés megfogta a csapatot, hiszen pár perccel később újabb gólt kapott, lesgyanús helyzetben lépett ki a védők közül Truța, és a hálóba emelte a labdát a kifutó Somogyi felett. A játékrész végét egyértelműen az SZFC uralta, számos szögletet kiharcolt, de igazán veszélyes nem tudott lenni a szászrégeni kapura.

or_szfc--szaszregen-ba-8

Térfélcsere után nem sokkal nagyon nehéz helyzetbe került a házigazda, Szászrégen ellentámadásból növelte előnyét. Logon révén gyorsan jöhetett volna a válasz, a brit támadó megforgatta védőjét, a jobb szélről, 15 méterről lőtt, a labda kevéssel, de elkerülte a kaput. Szászrégen a biztos előny tudatában magabiztosan védekezett, a hazaiak pedig nem tudták áttörni, a vendég játékosok rendre tisztázni tudtak. Az SZFC így távoli lövésekkel próbálkozott, ám Dinu és Popescu próbálkozásai sem okoztak gondot Szászrégen kapusának.

or_szfc--szaszregen-ba-1

Mészáros Alpár, az SZFC edzője: „Jobb csapattól kaptunk ki, jó játékosok alkotják Szászrégen, látszik, hogy régóta együtt játszanak. A két belső védőnk többször is hibázott. Ezt a meccset hamar el kell felejtenünk. Visszanéztük a videón, a második góljuknál két és fél méteres lesen volt a játékosuk. Akárhogy is nézzük, helyzeteik voltak, amiket berúgtak. Mi most előre kell nézzünk és készüljünk a következő meccsekre, amelyek mind nagyon nehéznek ígérkeznek.”

A következő fordulóban, jövő pénteken 18 órakor az SZFC a Kolozsvári Sănătatea vendége lesz.

Labdarúgó 3. Liga, 25. forduló:
Székelyudvarhelyi FC–Szászrégeni Avântul 1–3 (1–2),
gólszerző Logon (19.), illetve Murar (24. – 11-esből), Truța (29.), Bujor (52.)
SZFC: Somogyi – Marucza, Mintaș, Stăncuțu, Trăistar, Crișan, Bálint (Jankó, 77.), Popescu, Péter (Vékás, 46.), Dinu és Logon.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2019. április
h k s c p s v
« Már   máj »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Támogatók