Elhozták a három pontot az oroszlán barlangjából

2019-04-20

Bravúros győzelmet aratott a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Liga 24. fordulójában, szombaton délután idegenben győzte le a Barcarozsnyói Olimpic Cetate együttesét és feljött a táblázat tizedik helyére.

rozsnyo szfc 03

Nagyszerű, napos időben kezdődött a mérkőzés, a Székelyudvarhelyi FC pedig nagyszerűen szállt be a mérkőzésbe, a 8. percben közel volt a vezetés megszerzéséhez, egy taccsot követően Logon lódult meg, a tizenhatos sarkából lőtt kapura, a hazaiak kapusa viszont a helyén volt és hárított. A rozsnyóiak a 11. percben voltak először veszélyesek, oldalról érkezett a beadás, támadójuk jó helyzetből mellé fejelt.

Negyedóra játék után az egész meccsen kiválóan teljesítő Marucza ívelte előre a labdát Logonnak, aki megszelídítette a játékszert, becselezte magát a tizenhatosba és nyolc méterről könyörtelenül lőtt a hálóba. A vezetés megszerzését követően is jól játszott az SZFC, Marucza nagyon jól semlegesítette a hazaiak legjobbját, Strătilăt, így nem forgott veszélyben a kapu. Annál gyakrabban a rozsnyói, előbb Péter távoli lövését, majd Dinu ívelését kellett hárítania a hazaiak hálóőrének.

rozsnyo szfc 02

Térfélcsere után rögtön Tudose nagy nyújtózására volt szükség, egy fejest szedett ki a vinkliből, az innen indított ellentámadás során Logonhoz került a labda, akit csak sárga lapot érő szabálytalansággal tudták megállítani. Az SZFC brit támadója nagy formában játszott a meccsen, nem sokkal később ismét ziccerbe került, de szemtől szemben nem tudta legyőzni a hazai kapust, a kipattanót Popescu szúrta rá, alig ment mellé a lövése. A hajrában is magabiztosan állt az SZFC a pályán, hátul Crișan és Trăistar végezte a dolgát, eséle sem volt Barcarozsnyónak az egyenlítésre.

Az Olimpic Cetate kiváló tavaszi szezont futott eddig, legutóbbi hét meccsén öt győzelmet és két döntetlent ért el, a pozitív sorozatát szakította meg az SZFC. Nagyszerű győzelmének köszönhetően az udvarhelyi csapat három együttest, Szászhermányt, Dést és Tasnádot megelőzve feljött a táblázat tizedik helyére.

rozsnyo szfc 01

Mészáros Alpár, az SZFC edzője: „Három nagyon nagy pontot szereztünk, ami feldobott a tizedik helyre. Még hat pontra van szükségünk, és akkor biztosak lehetünk a bennmaradásban. A csapat nagyon jól állt a pályán, jól zártuk a lyukakat, fizikailag is uraltuk őket, jóformán esélye sem volt a házigazdának a gólszerzésre. Gratulálok a srácoknak, lassan összeforr a csapat, sajnos, hamarosan vége lesz a bajnokságnak. Amikor idegenben nyersz, az egy pluszt ad a csapatnak, ezt kell majd pénteken Szászrégen ellen kihasználjuk és újabb pontokat szerezzünk.”

3. Liga, 24. forduló:
Barcarozsnyói Olimpic Cetate–Székelyudvarhelyi FC 0–1 (0–1),
gólszerző Logon (16.)
SZFC: Tudose – Marucza, Stăncuțu, Crișan, Trăistar, Péter, Bálint, Popescu, Vékás (Csifó, 46.), Dinu (Jankó, 90.), Logon.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2019. április
h k s c p s v
« Már   máj »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Támogatók