Újabb hazai győzelem után elmozdultunk a kieső zónából

2019-04-12

Izgalmas, helyzetekben gazdag mérkőzést nyert meg a labdarúgó 3. Ligában a Székelyudvarhelyi FC, a 23. fordulóban, pénteken délután 2–0-ra legyőzte, a táblázaton pedig megelőzte a Tasnádi Unireát.

or_szfc--tasnad-ba-11

Az előző hazai meccshez hasonlóan (Medgyesi Gaz Metan II.), Tasnád ellen is villámrajtot vett az SZFC, és már az ötödik percben megszerezte a vezetést: Vékás harcolt ki egy szögletet, nem tudott felszabadítani a vendégek védelme, a labda Crișanhoz került, aki 16 méterről laposan a hálóba lőtt. A folytatásban is a hazaiak előtt adódtak újabb lehetőségek, ám a próbálkozások kimaradtak. A félidő közepén könnyen megduplázhatta volna előnyét az SZFC, ám Mintaș büntetőjét fogta a kapus. A 40. percben végül jött a második hazai gól, Logon kapott jó labdát, átvétel után mesterien lőtte a hálóba.

or_szfc--tasnad-ba-2

A szünetet követően sokkal motiváltabb tasnádi csapat jött ki az öltözőkből, Tudosénak pedig rengeteg dolga akadt, magabiztosan védte a próbálkozásokat, és amikor ő is verve volt, a keresztléc segítette ki. A hazaiak részéről Vékás 68. percben eleresztett lövése jelentette a legnagyobb veszélyt, a kapus nagyot nyújtózva mentett szögletre.

Az eredmény többet nem változott, az SZFC 2–0-ra megnyerte a mérkőzést és elmozdult a kieső zónából, épp Tasnádot megelőzve jött fel a 12. helyre.

„Elértük a célunkat, itthon tartottuk a pontokat. Nagyon gyenge második félidőt játszottunk, szerintem a keddi erőfeszítésnek ez volt a hozadéka. Tudtuk, hogy mi vár ránk, a fiúknak is mondtam a meccs előtt, hogy nem érdekel mennyivel, de nyerjük meg a találkozót. Hét fordulóval a bajnokság vége előtt átléptük a vonalat, már nem vagyunk kieső helyen. Nem vagyunk egy profi csapat, hogy egy hét alatt három jó meccset játsszunk, de a fiúk így is dicséretet érdemelnek, hiszen a háromból kettőt megnyertünk” – mondta Mészáros Alpár, az SZFC edzője.

Nincs megállás, jövő szombaton újabb bajnoki vár a csapatra, az élmezőnyben található Barcarozsnyói Olimpic Cetate vendége lesz.

Labdarúgó 3. Liga, 23. forduló:
Székelyudvarhelyi FC–Tasnádi Unirea 2–0 (2–0), gólszerzők Crișan (5.), Logon (40.).
SZFC: Tudose – Marucza, Mintaș, Stăncuțu, Lakatos, Crișan, Bálint (Péter, 74.), Popescu, Vékás (Györgydeák, 80.), Dinu (Jankó, 60.), Logon (Csifó, 87.).

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2019. április
h k s c p s v
« Már   máj »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Támogatók