Nem osztottak pontot az SZFC-nek Lénárdfalván

2019-03-30

A Székelyudvarhelyi FC nem tudta elrontani Lénárdfalva tökéletes hazai mutatóját, a labdarúgó 3. Liga 20. fordulójában, szombaton délután négygólos vereséget szenvedett az 5-ös csoport éllovasának otthonában.

szfc lenardfalva 2

Jobban kezdtek a hazaiak, az első percekben két szögletük is volt, az SZFC beszorult, de a védelem jól állta a rohamokat. Negyedóra játék után a lénárdfalvi kapu előtt adódott helyzet, Logon forgatta meg védőit, majd kevéssel mellé lőtt.

Nem sokkal később szabálytalanul jutott labdához a házigazda, a játékvezető sípja néma maradt, az akciót pedig góllal zárta Lénárdfalva. A 29. percben nagyon közel volt az egyenlítéshez az SZFC, Logon harcolt ki egy szabadrúgást, Dinu 18-ról kapura lőtte, a hálóőr nagyot védett, a kipattanó labdát pedig Crişan három méterről mellé rúgta. A hazaiak előbb egy kapufával, majd a szünet előtt góllal válaszoltak, csatáruk kihasználta, hogy egyedül maradt a tizenhatoson belül, és hatalmas gólt tekert Tudose kapujába.

A lehető legrosszabbul folytatódott a mérkőzés, Lénárdfalva tíz perc alatt újabb három gólt szerzett, és eldöntötte a pontok sorsát. A folytatásban sem álltak le a hazaiak, Tudose nagy védésére volt szükség, hogy ne nőjön tovább a különbség.

A mérkőzés hajrájában már az SZFC előtt is adódtak lehetőségek, Dinu erős, 17 méterről eleresztett lövését a kapus a kapufára tolta, majd a hosszabbítás kezdetén már ő is tehetetlen volt: Csifó egy védővel a nyakán is meg tudta tartani a labdát és emelte át szépen a kapujából kimozdult hálóőrt. 5–1 lett a végeredmény.

Mészáros Alpár, az SZFC edzője: „Az első harminc percben bármit is csinálhattunk, a játékvezetők nem engedtek át a félpályán, továbbá az első két bekapott gólunkat is bírói tévedés előzte meg. Összességében egy jó csapattól kaptunk ki, Lénárdfalva erős, ők fel akarnak jutni, mi pedig nem akarunk kiesni, ez pedig meg is látszott a pályán.”

Az SZFC a következő fordulóban a Medgyesi Gaz Metan II. együttesét fogadja hazai pályán.

3. Liga, 20. forduló:
Lénárdfalva–Székelyudvarhelyi FC 5–1 (2–0), gólszerző Csifó (90.).
SZFC: Tudose – Marucza, Mintaş, Crișan, Lakatos, Stăncuțu, Péter, Györgydeák, Vékás, Logon, Dinu. Játszott még: Csifó, Jankó, Marin, Trăistar.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2019. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Támogatók