Nagyszerű győzelemmel kezdtük a tavaszi szezont

2019-03-01

Drámai csatában tartotta otthon a három pontot a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Liga 16. fordulójában, pénteken délután 3–2-re legyőzte a Dési Unireát.

or_szfc-des-vn-004

A lehető legrosszabbul indult a találkozó, a vendégek már az első percben büntetőhöz jutottak, a tizenegyest Pintea értékesítette. A gól nem fogta meg a hazaiakat, irányították a mérkőzést, a 13. percben pedig jött az egyenlítés, Bogdan Mintaș talált a hálóba. A folytatásban is főleg a désiek térfelén zajlott a játék, a szünetig többet nem változott az eredmény.

Térfélcsere után egymás után érkeztek az SZFC-helyzetek, de a labda nem akart átkerülni a gólvonalon. A 66. percben ismét hátrányba került a házigazda, Florin Blaj lőtt a hálóba. Rögtön jött a válasz, a téli szünetben igazolt Romaric Logon lőtt a hálóba. A hajrá kezdetén emberelőnybe került a házigazda SZFC, ám a désiek voltak nagyon közel az újabb gólhoz, Tudose nagyot mentett. A dráma még hátra volt, a hosszabbítás utolsó percében ismét Logonhoz került a labda, és nyolc méterről eleresztett lövését nem tudta védeni az Unirea kapusa.

or_szfc-des-vn-014

Mészáros Alpár, az SZFC edzője: „Nagyon jó meccs volt, mindkét csapat jó focit játszott. Nagyon sok helyzetünk volt, nem lett volna igazságos, hogy a végén kikapjunk. Tavaly nagyon sok balszerencsénk volt, és remélem, idén ez fordítva lesz. Ebben a felállásban először játszottunk, hét új játékossal és füves pályán, a fiúk nagyon jól mozogtak. Ék nélkül nem lehet gólt rúgni, örvendek, hogy Logon gólokkal mutatkozott be. Nagyot kockáztattunk vele, hiszen valaki ajánlására Vietnámból Londonon keresztül hoztuk a csapathoz egy héttel a rajt előtt, azelőtt nem láttuk játszani. Jó vásárt csináltunk vele.”

Romaric Logon, az SZFC játékosa: „Hosszú idő után ez az első meccsem, több mint egy hónapja nem játszottam, és főleg egyénileg készültem. Egy hete vagyok a csapattal, tetszik itt, mindenki nagy szeretettel fogadott. Minden labdarúgó azt szeretné, hogy az első meccsén jól teljesítsen. A győztes gólom után mindenki megkönnyebbült, ez látszott az ünneplésünkön is. Azért vagyok itt, hogy segítsem a csapatot.”

Győzelemmel kezdte tehát a tavaszi szezont az SZFC, pontszámban pedig utolérte az előtte álló Dési Unireát. A következő fordulóban ismét hazai pályán játszik a csapat, az FK Csíkszereda látogat Székelyudvarhelyre.

Labdarúgó 3. Liga, 16. forduló:
Székelyudvarhelyi FC–Dési Unirea 3–2 (1–1),
gólszerzők Mintaș (13.), Logon (70., 90+1.), illetve Pintea (2., büntetőből), Blaj (66.).
SZFC: Tudose – Lakatos, Mintaș, Crișan, Trăistar, Bálint, Jakab (Györgydeák, 88.), Popescu (Stăncuțu, 64.), Vékás (Jankó, 80.), Dinu, Logon.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2019. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Támogatók