Trófeával tértek haza Kézdivásárhelyről

2018-12-03

A Székelyudvarhelyi FC 2009-es korosztályú együttese Kézdivásárhelyen részt vett a Sinkovits Kupa elnevezésű labdarúgótornán, Szécsi Barna tanítványai meg sem álltak a döntőig, ahol nagyszerű sikert arattak.

szfc 2009 sinkovits kupa

Tíz csapat vett részt a tornán, a szervezők két ötös csoportba sorolták az együtteseket.

Szécsi Barna edző beszámolója szerint végig kiegyensúlyozott torna volt, melyen végig szoros meccseket játszottak a fiatalok. „A csoportunkban végül utolsó helyen végzett FK Csíkszereda II. csapata legyőzte a döntős Brassói Juniort. Érdekesen alakultak az eredmények, sok volt a körbeverés is” – mondta.

Hat meccset játszottak egy nap alatt az udvarhelyi fiatalok, ám az edző szerint nem volt annyira fizikálisan megterhelő, inkább az okozott gondot, hogy a meccsek között nagyok voltak a szünetek, a csarnokban való várás fárasztó volt a gyerekek számára.

A csoportban az FK Csíkszereda II. és a Kézdivásárhelyi SE II. ellen is 1–0-s sikert aratott az SZFC. A Sepsi OSK-val sokáig szorosan alakult a meccs, a háromszéki ellenfélt csak a találkozó végén lehetett leszakítani az eredményjelzőn. A Brassói Juniortól szoros meccsen 1–0-ra kikapott az SZFC, a csoportban így is sikerült megszerezni az első helyet.

Az elődöntőben Hargita megyei rangadót rendeztek, az FK Csíkszereda elleni csatát pedig 1–0-ra nyerték az udvarhelyi fiatalok. A döntőben ismét a Brassói Junior várt a fiúkra, akik ezúttal visszavágtak a csoportbeli vereségért, és megnyerték a Sinkovits Kupát.

„Nagy városok csapatait utasítottuk magunk mögé, ami a jövőre nézve bizakodásra ad okot. Jó felkészülés volt számunkra, amin fel tudtuk mérni, hogy hol állunk, milyen játékerőt képviselünk mi és más környékbeli csapatok. Mivel eddig csak a megyei bajnokságban vettünk részt, nem nagyon mentünk ki a megyéből” – tette hozzá az edző.

Egyéni díjjal is gazdagodott az SZFC, hiszen Mihály Dániel lett a legjobb játékos.

Sinkovits Kupa, Kézdivásárhely
SZFC–FK Csíkszereda II. 1–0, gólszerző Bálint Norbert
SZFC–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 5–1, gólszerzők Bálint Norbert 2, Mihály Dániel 2, Karda Dániel
SZFC–Brassó Junior 0–1
SZFC–Kézdivásárhelyi SE II. 1–0, gólszerző Bencze Lóránt
Elődöntő: SZFC–FK Csíkszereda 1–0, gólszerző Bálint Norbert
Döntő: SZFC–Brassói Junior 2–1, gólszerzők Bencze Lóránt, Mihály Dániel

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Támogatók