Nem tudtuk megállítani Nagybányát

2018-11-30

Pénteken délután a Székelyudvarhelyi FC hazai pályán alulmaradt a Nagybányai Minaurral szemben a labdarúgó 3. Liga 5. csoportjának idei utolsó fordulójában.

or_szfc--nagybanya-ba-1

Szikrázó napsütésben, mintegy száz néző előtt kezdődött a találkozó, ami az SZFC szempontjából gyakorlatilag 0–1-ről kezdődött, hiszen a 4. percben a vendégek egy oldalbedobást követően kialakult káoszból Giurgiu révén megszerezték a vezetést. A hazaiakat nagyon megfogta a korai találat, főleg távoli lövésekkel próbálkoztak, ám Bálint Rajmond és Sorin Acatrinei lökete nem okozott gondot a Minaur kapusának.

A 18. percben kettőre növelték a vendégek előnyüket, szabadrúgáshoz jutottak a hazai tizenhatos jobb alsó sarkánál, a lapos passzra egyedül érkezett középen, ember nélkül Șerban és nyolc méterről a hálóba bombázott.

Cserével próbálta felrázni csapatát Mészáros Alpár edző, érkezett Vékás Barna a két gólnál is hibázott Bolozan helyett. Az udvarhelyiek azonban nem tudták feltörni a bajnokság legjobb védelmét, így 0–2-s állásnál jött a szünet.

or_szfc--nagybanya-ba-10

Térfélcsere után sokkal agresszívabb SZFC jött ki az öltözőből, közel tíz percig saját kapuja elé szorította a Minaurt, azonban igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani. Ahogy enyhült a hazai nyomás, a nagybányaiak is eljutottak Nagy kapujáig, kétszer is az SZFC hálóőr nagy védésére is szükség volt, hogy ne növeljék előnyüket a vendégek.

A 75. percben aztán ő is verve volt Răzvan Lupu közeli lövésénél, gyakorlatilag eldőlt a három pont sorsa. A mérkőzés hajrájában ismét beszorult a Minaur, az SZFC több szabadrúgást és szögletet is beívelhetett a nagybányai kapu előterébe, azonban minden próbálkozást hárítottak a védők. A mérkőzés Nagy bravúros védésével ért véget, a 90. percben, középről, nagyjából 20 méterről elvégzett szabadrúgást tolt a léc fölé.

A Székelyudvarhelyi FC a 14. pozícióban tölti a telet az 5. csoportban.

Mészáros Alpár, az SZFC edzője: „Nem gondoltam volna, hogy a játékosok ilyen produkcióval búcsúznak el a hazai szurkolóktól. A télen nagy változások lesznek a keretben, hiszen ilyen felfogással, mint ahogy egyesek játszottak, kár és nem is szabad focizni. A keretben nagyon sokan nem értették meg, hogy a jó focihoz futni kell, küzdeni kell, oda kell tegyék magyukat, még akkor is, ha nem egy nagynevű labdarúgóról van szó. Abban, hogy az őszi szezon végén csak tíz pontunk van, az enyém a legnagyobb felelősség, hiszen azok a játékosok, akiket hoztam az SZFC-hez, nem azok voltak, akiket ide kellett volna hozni. Nyáron kevés időnk volt a csapatépítésre, kevés minőségi futballistát igazoltunk, és azok nagy részében is mélységesen csalódtunk. Nagyon sok dolgunk lesz a télen”.

Labdarúgó 3. Liga, 15. forduló:

Székelyudvarhelyi FC–Nagybányai Minaur 0–3 (0–2),

gólszerzők Giurgiu (4.), Serban (18.), Lupu (73.).

SZFC: Nagy Barna – Constantin Musea, Cosmin Stăncuțu, Robert Bolozan (Vékás Barna, 24.), Bogdan Mintaș, Locotuș Miklós, Péter Mózes, Bálint Rajmond, Sorin Acatrinei, Daniel Chifu (Csifó István, 81.), Cristian Cucuruzan. Vezetőedző: Mészáros Alpár.

 

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Támogatók