Kiértékelték az őszi idényt

2018-11-28

Befejeződött a korosztályos labdarúgó-bajnokságok őszi idénye. A Székelyudvarhelyi FC ezúttal is két együttessel nevezett be az U17-es és az U19-es bajnokságba. Szerdán kora este sajtótájékoztatón elemezte ki Demény Norbert edző a csapatok idei teljesítményét.

szfc u17 u19 sajtaj 2

Az U19-es bajnokság előselejtezőjében az FK Csíkszereda mindenkit maga mögé utasított, a dobogó második fokáért az SZFC a Bákói Aerostarral volt nagy harcban, végül a harmadik helyen zárt a szeptember végén véget ért 3-as számú előselejtezőben.
Az országos bajnokság 10-es szériájában folytatta a csapat, és az eredmények is jöttek, nyolc fordulót követően az előkelő harmadik helyen található a csapat a táblázaton.

Az U17-eseknél generációváltás történt, sok az új játékos, többen első hivatalos meccseiket játszották idén ősszel, emiatt pedig nehezebben veszik fel a ritmust a tapasztaltabb ellenfelekkel szemben.

A bajnokság előselejtezőjének 3-as csoportjában az 5. helyén végzett együttes ugyancsak a 10-es csoportban szerepel az országos bajnokságban. A kilenc csapatos csoportban jelenleg a hatodik helyen található a Bartos László által edzett SZFC.

„A selejtezők során jó képességű csapatokkal találkoztunk, és tudtuk, hogy a folytatás is hasonlóan kemény lesz, mint az első kör. Az U19-esek idén jobban teljesítettek, hiszen a csapat nagyja már egy-két évet játszott az országos bajnokságban. Nagyon kevésen múlt a második hely megszerzése. Csíkszeredát nem lehetett megfogni, de a többi együttessel rendre kiegyenlített volt a küzdelem. Az U17-eseknél a nyáron hat játékosunk került át a csíki akadémiára, így ott szinte nulláról kellett új csapatot létrehozni. Az út kicsivel rögösebb volt, hiszen nagyon sok új fiatal került be, de meccsről meccsre fejlődtek a fiúk, és ezt hamarosan az eredmények is igazolni fogják” – mondta Demény Norbert, az U19-es csapat edzője.

A nyári szünet alatt összesen tízen kerültek át Székelyudvarhelyről az FK Csíkszereda által működtetett Székelyföldi Labdarúgó Akadémiához, a nagyok közül a 2002-es születésű Rácz Barna, Csog Csongor és Pálhegyi Andor, illetve a 2001-es Mihály Rajmund. A 2003-asoktól hatan költöztek át a megyeszékhelyre: Vass Dávid, ifj. Szin Ferenc, Hadnagy Tamás, Fischer Tamás, Szakács Szilárd, Kettesdi Nimród.

„Nem egy hálás feladat, hogy minden nyáron új csapatot kell építeni, de nekünk itt a Székelyudvarhelyi FC-nél ez a dolgunk. Az itt folyó szakmai munka elismerése az, amikor labdarúgóink átkerülnek az akadémiához vagy a 3. ligás felnőttcsapatnál kapnak játéklehetőséget” – tette hozzá Demény Norbert.

A sajtótájékoztató alkalmából az SZFC vezetősége átadta az újonnan vásárolt, minőségi felszerelést a csapat tagjainak. Egyúttal pedig köszönetet mondtak Hargita Megye Tanácsának a sportfelszerelések megvásárlásában nyújtott támogatásért. A csapatok részvételét a két korosztályos bajnokságban Hargita Megye Tanácsa és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala támogatta.

hmt megye hargita

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Támogatók