Tordán meccsel az SZFC

2018-11-09

A bajnokságban újonc Tordai Arieșul vendége lesz pénteken délután két órakor a Székelyudvarhelyi FC. A Kolozs megyei együttes hat év szünet után tért vissza a harmadosztályba, igaz, a 2011–12-es szezonban még a 2. Ligában szerepelt, ám menetközben visszalépett a pontvadászattól.

or_szfc-sanatatea-vn-005

Az 5-ös szériában jelenleg a 8. helyen áll, a gyenge idénykezdetet követően magára talált a csapat, legutóbbi négy mérkőzésén tíz pontot gyűjtött, többek között döntetlent játszott a feljutásra pályázó Nagybányai Minaurral. Házigazdaként masszív ellenfélnek számít, az idei kiírásban Tordáról eddig csak az FK Csíkszereda távozott a három ponttal. A táblázat alsó részében szereplő együttesek ellen győzelmet szerzett (Medgyes II. és az MSE), Tasnáddal, Szászrégennel és Nagybányával döntetlent játszott.

A bajnokságban 12. helyen található SZFC idén öt pontot gyűjtött idegenben, eggyel többet, mint hazai pályán. Az udvarhelyi csapat a gólszerzés terén van nehéz helyzetben, hiszen legutóbbi öt meccsén nem talált be az ellenfelek hálójába. Remélhetőleg ez a negatív sorozat Tordán megszakad, hiszen az Arieșul legutóbbi tíz mérkőzésén mindig kapott gólt.

„Most minden mérkőzés nagyon nehéz számunkra. Pláne egy olyan csapat ellen lesz problémás, amelyik 4–1-re nyert idegenben. A nyáron új csapatot építettek a tordaiak, mostanra összeérett a játékuk. Elég szűkös a mi keretünk, de legalább egy pontot el szeretnénk hozni” – nyilatkozott Mészáros Alpár a pénteki meccset megelőzően.

Hozzátette, szeretnének felkészülni a következő két találkozóra is, a Marosvásárhelyi MSE és a Besztercei Unu Fotbal Gloria elleni mérkőzésekre.

Három játékosára nem számít az udvarhelyiek trénere, Péter Mózes és Györgydeák Apor sérüléssel küszködik, Robert Bolozan pedig eltiltás miatt kell kihagyja az Arieșul Sticla elleni összecsapást.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Támogatók