Pontot szereztünk Kolozsvár ellen

2018-11-02

Az első félidőben a vendég Kolozsvári Sănătatea, a másodikban a házigazda Székelyudvarhelyi FC játszott veszélyesebben. A labdarúgó 3. Liga 11. fordulójában, pénteken délután rendezett találkozón viszont nem esett gól, így egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.

or_szfc-sanatatea-vn-005

Fotó: Veres Nándor/Székelyhon

Megtörte négy mérkőzése óta tartó rossz szériáját a Székelyudvarhelyi FC: a 3. Liga dobogójára törő Kolozsvári Sănătatea csapatával játszott döntetlent.

A játékrész első felében sokkal aktívabbak voltak a vendégek, beszorították az SZFC-t, jöttek is a helyzeteik, ám Nagy Barna kapus nagyon jó formában védett, többször bravúrt bemutatva mentette meg csapatát a bekapott góltól. A hazaiak támadásait rendre taktikai szabálytalanságokkal állították meg a vendégek, így az első negyvenöt perc alatt igazán komoly helyzet nem alakult ki a kolozsvári kapu előtt.

A második félidőben viszont megváltozott a játék képe, sokkal magabiztosabb és veszélyesebb SZFC jött ki az öltözőkből, és a Sănătatea védelmén volt a sor, hogy többször tisztázzon a hazai támadók elöl. A hajrára fordulva a kolozsvári csapat megpróbálta eldönteni a pontok sorsát, ám az SZFC védői mindent hárítottak. Az utolsó percekben meg volt az esély rá, hogy Udvarhelyen maradjanak a pontok, ám a többszöri próbálkozás ellenére a labda nem ment be a kolozsvári kapuba, köszönhető a veterán Lăzăreanu nagy védéseinek. A végeredmény 0–0 lett.

or_szfc-sanatatea-vn-011

Fotó: Veres Nándor/Székelyhon

Mészáros Alpár, az SZFC edzője: „Ez az első mérkőzésünk idén, amin nem kaptunk gólt. A második félidőben, ha egy kis szerencsénk van, megnyerhettük volna a mérkőzést. A fiúk megcsináltak mindent, amit tőlük kértem, megértették, mi a dolguk és az utolsó pillanatig küzdöttek. A védelem stabil lábakon állt és Nagy jó formában védett. Pozitívum még, hogy nem kaptunk sárga lapot, erre a játékra lehet építeni”.

A következő fordulóban, jövő pénteken a 3. Ligában újonc Tordai Arieșul vendége lesz az SZFC.

Labdarúgó 3. Liga, 11. forduló:
Székelyudvarhelyi FC–Kolozsvári Sănătatea 0–0
SZFC: Nagy Barna – Constanit Mușea, Bogdan Mintaș, Cosmin Stăncuțu, Locotuș Miklós, Daniel Chifu (Cristian Cucuruzan, 86.), Péter Mózes, Tankó Előd (Vékás Barna, 90+2.), Bálint Rajmond, Györgydeák Apor, Csifó István (Grigore Ungur, 86.).

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Támogatók