Jobb csapattól kapott ki az SZFC

2018-10-26

A labdarúgó 3. Liga mezőnyének egyik legtapasztaltabb csapatához, a Szászrégeni Avântulhoz látogatott pénteken délután a Székelyudvarhelyi FC. A vendégek végig hajtották a kilencven percet, a pontokat azonban a házigazda otthon tartotta.

szaszregen szfc 1

Bátran kezdett az SZFC az eléggé csúszós pályán, az első helyzeteket az udvarhelyi csapat alakította ki, ám a centerezésekből nem sikerült kapura küldeni a labdát, majd Bálint távoli lövése kerülte el centikkel a hazai kaput. Negyedóra játék után a hazaiak első lehetőségükből megszerezték a vezetést, egy beadásra jól érkezett Truța és két méterről a hálóba fejelt. A folytatásban kissé megnyitotta védelmét az SZFC, és ismét Bálint volt a legveszélyesebb, ám távoli lövése ezúttal is elzúgott a kapufa mellett. Érkezett a válasz a hazaiaktól, egy ellentámadás végén ismét Truța került helyzetbe, és 18 méterről hatalmas gólt akasztott Tudose kapujába. A hátramaradt időben is főleg az SZFC próbálkozott, ám a lövések rendre pontatlanok voltak.

A második félidőben a hazaiak átengedték a kezdeményezést az SZFC-nek, ám hiába a fölény, a labda nem akart beakadni a hazai kapuba. A szászrégeniek is növelhették volna előnyüket, ám a 61. percben egy ellentámadás végén Tudose hatalmasat védett szemtől szemben a hazai csatárral szemben. Két perccel később megpecsételődött az SZFC sorsa, a játékvezető egy nagyon vitatható ítéletet hozott, szerinte Bolozan akarattal köpött egy másik játékos felé – pedig senki sem volt található az SZFC játékosa körül – és piros lappal kiállította. Az emberhátrányban taktikai cserét kellett végre hajtson Mészáros Alpár, az SZFC vezetőedzője, a pár perce pályára lépett Vékás helyett Cucuruzant küldte be a pályára.

szaszregen szfc 2

Szászrégen megpróbálta kihasználni az emberelőnyét, de helyzeteiket rendre hatástalanította az SZFC védelme. A hajrában aztán az Avântul is megfogyatkozott, Feketicset állították ki szövegelésért. Az utolsó percekben ismét az SZFC előtt adódtak lehetőségek, ám előbb Ungur, majd Chifu nem tudta megszerezni a szépítő találatot.

„Egy nagyon stabil, masszív csapattal találkoztunk. Ezen a mérkőzésen jobbak voltak, mint mi. A fiúk megpróbáltak mindent kihozni magukból, ennyire tellett ma. Szászrégen nagy előnye, hogy régóta együtt játszik a csapat magja, összeforrt együttest alkotnak. A vereség ellenére sokkal jobb meccset játszottunk, mint otthon, ilyen szempontból van előrelépés a játékunkban. Ez sajnos egyelőre nem mutatkozik meg pontokban is” – mondta Mészáros Alpár, az SZFC edzője.

A csapat jövő pénteken hazai pályán játszik, a Kolozsvári Sănătatea látogat Udvarhelyre.

Labdarúgó 3. Liga, 10. forduló:
Szászrégeni Avântul–Székelyudvarhelyi FC 2–0 (2–0), gólszerzők Truța (15., 30.)
SZFC: Cristian Tudose – Constantin Mușea (62., Vékás Barna, 75., Cristian Cucuruzan), Bogdan Mintaș, Robert Bolozan, Locotuș Miklós, Péter Mózes, Cosmin Stăncuțu, Tankó Előd, Daniel Chifu, Györgydeák Apor (79., Daniel Ungur), Bálint Rajmond.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Támogatók