Ötödik kiszállására készül az SZFC

2018-10-13

Egyik leghosszabb kiszállására készül a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Liga 5-ös csoportjában, szombaton délután három órától a Szatmár megyei Tasnádi Unirea vendége lesz.

or_szfc--harman-ba-1

Zsinórban három döntetlennel kezdték a bajnokságot a tasnádiak, Szászrégennel, a Kolozsvári Sănătateával és Tordával is osztozkodtak a pontokon. Két magabiztos győzelem következett, a Marosvásárhelyi MSE-t 4–1-re, a Besztercei Gloriát pedig idegenben 3–1-re verték. A Nagybányai Minaur elleni hazai 1–1 következett, majd a legutóbbi fordulóban elszenvedték idei első vereségüket, 3–2-re kaptak ki Désen – ez volt egyben a Kolozs megyei együttes első idei győzelme.

Az SZFC egyelőre jobban szerepel idegenben, mint hazai pályán, igaz, eddigi nyolc bajnokijából ez lesz az ötödik kiszállás. Egyedül az FK Csíkszeredától szenvedett vereséget, Désen és a Kolozsvári CFR II. vendégeként döntetlent játszott, míg a Medgyesi Gaz Metan II. otthonából elhozta mindhárom pontot.

„Alaposan kielemeztük az előző meccsünket, amelyen nem tudtuk felvenni a játékot Szászhermánnyal. Vannak határaink, amiken nem mindig tudunk átugrani. Az egyedüli megoldás az, hogy hiányosságainkat fizikai képességeinkkel pótoljuk. Továbbá kevés a támadójátékosunk, márpedig csatár nélkül nehéz gólt szerezni” – elemezte ki az SZFC legutóbbi bajnokiján elszenvedett vereséget Mészáros Alpár edző.

A kolozsvári szakember nem számít könnyű mérkőzésre Tasnádon sem. „Nagyon jó támadó középpályásaik vannak, akik jól szervezik a játékot. Első vereségüket csak az előző fordulóban szenvedték el, pedig 2–0-ra vezettek Désen. Láttam pár mérkőzésüket, fiatal, ambiciózus csapat, amely rengeteget fut és küzd a pályán. A mi helyzetünket nehezíti, hogy nagyon sokat kell utaznunk” – tette hozzá.

Bálint Rajmond a Szászhermány elleni mérkőzésen (0–1) megkapta idénybeli negyedik sárga lapját, emiatt egy fordulóra felfüggesztették játékjogát, a keret többi tagja viszont pályára léphet, nincs sérült a csapatban.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Támogatók