Elfogyott az SZFC a második félidőben

2018-09-21

Negyvenöt percig méltó ellenfele volt a Székelyudvarhelyi FC a feljutára pályázó Lénárdfalvának, ám a második játékrészben fizikailag nagyon összeesett a csapat és sima vereséget szenvedett. Mint utólag kiderült, a szünetben több játékos is rosszul lett.

szfc lenardfalva 3

Napos idő, és közel háromszáz néző fogadta pénteken a csapatokat a labdarúgó 3. Liga 5. fordulójában rendezett találkozón a sétatéri stadionban. Az első félidő meddő lénárdfalvi fölényben zajlott, legnagyobb lehetőségüket a 11. percben hagyták ki, egy kezezés miatt megítélt szabadrúgást középről, 17 méterről a sorfalba lőtték. A játék nagyon szaggatott volt, az udvarhelyi támadásokat pedig rendre les miatt állította meg a játékvezető. A vendégek hiába birtokolták többet a labdát, nem jelentettek veszélyt a sérült Nagy Barnát helyettesítő Cristian Tudose kapujára.

A szünetben viszont már látszott, hogy valami nincs rendben a hazai játékosok felével, többen rosszullétre panaszkodtak, és öten hánytak is az öltözőben. Ez pedig megpecsételte a csapat sorsát, elfogyott a lábakból az erő, ezt pedig könyörtelenül kihasználta Lénárdfalva.

szfc lenardfalva 1

Az 56. percben egy fejesgóllal megszerezte a vezetést, majd nem sokkal később egy ellentámadás végén már kettő volt az előnye. Az SZFC játékosai próbálkoztak, de nem tudták áttörni a fizikálisan sokkal jobban álló vendégek védelmét. A vendégek a hajrá előtt eldöntötték a három pont sorsát, előbb egy ellentámadás végén találtak be, majd egy kavarodás végén Robert Bolozan ért rosszul a labdába, ami a hazai kapuban kötött ki. A találkozó végén két veszélyes szabadrúgásból szépíthetett volna Constantin Mușea, első lövését a léc fölé tolta a kapus, a második pedig centikkel kerülte el a kaput.

szfc lenardfalva 2

„Amióta a csapatnál vagyok, ez az első igazi vereség, amit kaptunk. Meg kell vizsgáljuk, hogy mi volt az oka, hogy a második félidőben ennyire erőtlen volt a csapat, a szünetben többen is hánytak. Az első játékrészben mutatott játékunkkal nem volt gond” – mondta a mérkőzés végén Mészáros Alpár edző.

A következő fordulóban, jövő pénteken 17 órakor a sereghajtó Medgyesi Gaz Metan II. vendége lesz az SZFC.

Labdarúgó 3. Liga, 5. forduló: Székelyudvarhelyi FC–Lénárdfalva 0–4 (0–0), gólszerzők: Dacian Dunca (56.), Sergiu Ciocan (61.), Alexandru Mărieș (76.), Robert Bolozan (79., öngól). SZFC: Cristian Tudose – Constantin Mușea, Bogdan Mintaș, Robert Bolozan, Locotuș Miklós (Vékás Barna, 46.), Györgydeák Apor, Cosmin Stăncuțu, Péter Mózes (Bálint Rajmond, 60.), Tankó Előd (Balázsi Attila, 73.), Sorin Acatrinei, Csifó István (Cristian Cucuruzan, 65.).

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Támogatók