Szin Ferenc bemutatkozott a válogatottban

2018-05-17
Nemzetközi labdarúgó-mérkőzésnek adott otthont szerdán délután Csíkszereda, a városi stadionban Románia és Magyarország U15-ös korosztályú válogatottjai léptek pályára. A román csapatban először kapott szerepet a Székelyudvarhelyi FC 2003-as csapatának középhátvédje, ifj. Szin Ferenc.

szin ferenc

A válogatottak csatája előtt, kedden délben Románia felkészülési mérkőzést játszott az FK Csíkszereda U16-os együttesével. Az 1–1-gyel véget ért találkozó első félidejében is pályára lépett ifj. Szin Ferenc.

„Óriási élmény volt, mivel profi játékosokkal edzhettem és játszhattam egy csapatban. Ilyen magas szinten még soha nem játszottam. A magyar válogatott elleni mérkőzésen nagyon felemelő érzés volt hallani a himnuszokat, látni azt a rengeteg szurkolót, akik kíváncsiak voltak a találkozóra. A sok évnyi munka és edzés beérett, így nemzetközi szinten is pályára léphettem” – mesélte a hamarosan 15. életévét betöltő labdarúgó.

Ifj. Szin Ferenc 2008-ban, ötévesen kezdett focizni. Pályafutását végig Kis Lajos edző egyengette a Székelyudvarhelyi FC-nél. „Örvendek, hogy lehetőséget kapott, amiért nagyon sokat tett. A munkát viszont nem szabad abbahagynia, továbbra is sokat kell eddzen. Remélem, nem csak egyedi eset volt ez, és további lehetőségei lesznek a válogatottban játszani. A mérkőzéseken jó benyomást keltett, mindenki elégedett volt a játékával. A csapatom többi tagjának ez pedig pluszt kell adjon, láthatják ők is, hogy aki dolgozik és jól teljesít, magas szintekre is eljuthat” – összegzett Kis Lajos.

A középhátvéd édesapja, Szin Ferenc – aki ugyancsak labdarúgóedző az SZFC-nél – nagyon örült fia bemutatkozásának a román válogatottban. „Megérdemelte, hiszen keményen megdolgozott ezért. Az edzőtábor alatt sok tapasztalatokat szerzett, megtudta, milyen egy profi közegben dolgozni. Az FK Csíkszereda elleni találkozó első félidejében játszott, biztonságos teljesítményt nyújtott. Magyarország ellen az utolsó húsz percben kapott lehetőséget, ugyancsak belsővédő poszton. Ötször-hatszor találkozott a labdával, háromszor is ígéretes támadást akadályozott meg” – mondta Szin Ferenc.

Labdarúgás, barátságos mérkőzés: Románia U15–Magyarország U15 0–2 (0–2), gólszerzők Bakos Zsombor (42.), Bényei Ágoston (62.).

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. május
h k s c p s v
« ápr   jún »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Támogatók