A Sporting Liești-et is legyőztük!

2018-05-11

Újabb nagyszerű győzelmet aratott a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Ligában, a pénteken délután rendezett 28. fordulóban 2–1-re legyőzte az élmezőnyhöz tartozó Sporting Liești együttesét, a bajnokságban pedig már 32 pontnál jár.

szfc-liesti vn 006

A szép idő ellenére kevesen, nagyjából százötvenen voltak kíváncsiak az SZFC szezonbeli utolsó előtti mérkőzésére. A hazaiak nagyon jól kezdtek, hatalmas nyomást gyakoroltak az ellenfél védelmére, és ez a 4. percben rögtön góllá érett, a liești-i védők óriásit hibáztak, a labda az ékként játszó Györgydeák Apor elé került, az átvételt követően a bal alsóba gurított. A találat után átengedte a kezdeményezést az SZFC, ám leginkább a középpályán folyt a küzdelem, a vendégek ha fel is értek a hazai tizenhatos elé, nem tudtak veszélyt okozni.

A 24. percben kényszerű cserét hajtott végre a házigazda, ismét meghúzódott a sérüléséből felépült Rareș Pop, így helyére Ricardo Filip állt be a kapuba. A vendégek a játékrész végén veszélyeztettek először, a kapu torkában Szabó Géza nagyot mentett.

szfc-liesti vn 020

A második félidő nagy része szinte eseménytelenül telt el, ápolás miatt sokat állt a játék. Az események a 75. perc után pörögtek fel. A hazaiaknak utolsó pillanatban sikerült blokkolni egy veszélyes liești-i lövést, majd a 83. percben megduplázta előnyét az SZFC, Modra távolról eleresztett lövése megpattant egy védő hátán, a labda pedig beesett a hálóba. Az öröm sokáig nem tartott, hiszen a 87. percben Ribarics kezezése miatt büntetőhöz jutott Liești, Zaharia pedig magabiztosan értékesítette. A hátra maradt időben nagyon beszorult a házigazda, záporoztak az ívelések a kapu elé, ám igazán komoly lehetőséget nem tudott kialakítani a Galac megyei gárda.

Így tehát újabb hangzatos sikert ért el az SZFC, a táblázaton pedig már 32 pontnál jár. Most két hetes szünet következik, hiszen a 29. fordulóban szabadnapos lesz Mészáros Alpár edző csapata, az utolsó, 30. játéknapon pedig a jelenleg éllovas Bákói Aerostart fogadja.

szfc-liesti vn 016

Elégedetten nyilatkozott Mészáros Alpár a lefújást követően. „Érdekes ez a foci. Kedden Barcarozsnyóban nagyon jól játszottunk, és kikaptunk. Most pedig gyengébben játszottunk, de megszereztük mind a három pontot. Óriási erőfeszítés volt a srácok részéről, hiszen egy hét alatt három kemény mérkőzést játszottak. Nem vagyunk profik, hogy egy csata után két nap alatt teljesen helyrejöjjünk, de minden dicséretet megérdemelnek a fiúk. Apor harmadik gólját szerezte, nagy fejlődésen megy keresztül. Már 23 pontot szereztünk tavasszal, ezt pedig az utolsó fordulóban Bákó ellen további pontokkal akarjuk növelni” – összegzett az SZFC edzője.

Labdarúgó 3. Liga, 28. forduló:

Székelyudvarhelyi FC–Sporting Lieşti 2–1 (1–0)
Gólszerzők: Györgydeák (4.), Modra (83.), illetve Zaharia (87., büntetőből)

SZFC: Rareș Pop (Filip Ricardo, 24.) – Szabó Géza, Székely Ervin, Bogdan Mintaș, Csíki Norbert, Tankó Előd (Birtalan Alpár, 82.), Péter Mózes, Daniel Chifu (Ribarics Roland, 84.), Modra Lehel, Ion Marian Auraș, Györgydeák Apor (Csifó István, 72.).

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. május
h k s c p s v
« ápr   jún »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Támogatók