Kemény ütközet előtt az SZFC

2018-05-08

Hétközi fordulót rendeznek a labdarúgó 3. Ligában, a Székelyudvarhelyi FC kedden délután hat órától a Barcarozsnyói Olimpic Cetate vendége lesz.szfc fk csikszereda 2018 01

A Brassó megyei gárda hazai pályán erősnek számít, az Oțelul és a bajnokságból azóta visszalépett Valea Mărului nyert ott, az éllovas Bákóval és az FK Csíkszeredával pedig döntetlent játszott. Legutóbbi két mérkőzésén viszont nem szerzett pontot, az Oțelul és az Aerostar vendégeként is 2–0-ra kapott ki. 36 pontjával jelenleg kilencedik, ám a negyedik hely csupán négy egységnyire van Barcarozsnyótól.

Mészáros Alpár, az SZFC edzője továbbra is kapusgondokkal küzd. „Még nem tudjuk, hogy a három kapusunkból ki fog kezdeni a mérkőzésen. Nagyon köszönjük Sebestyén Attilának, hogy hosszú kihagyás ellenére is elvállalta az FK Csíkszereda elleni mérkőzést, sokat segített a csapaton” – mondta a szakember.

Mészáros szerint a keddi mérkőzésen el kell kerülni az FK ellen mutatott rossz kezdést. „A szabadrúgásból kapott gól nagyon megzavart minket, megingott a védelem, és mire összeszedtük magunkat, újabb gólokat kaptunk. Ezt a hibát többet nem szabad elkövetni, hiszen eddig a biztos védelem volt az erősségünk. Egy olyan csapat ellen játszunk, amelynek célkitűzése a 4–5. hely, emiatt nagyon fel fognak pörögni ellenünk. Erre tudatosan készülünk, és az a célunk, hogy a kapunktól távol tartsuk őket” – tette hozzá.

Bálint Rajmond felépült sérüléséből, de továbbra sincs tökéletes formában, míg Csíki Norbert sárga lapos eltiltása miatt kihagyja a találkozót. Amúgy az SZFC egy héten belül három mérkőzést játszik, pénteken már a Sporting Liești-et fogadja a városi stadionban. „Nagyon rossz a szövetség programálása, hiszen az egy hét alatti három mérkőzést követően kéthetes szünetünk következik, pont az utolsó forduló előtt, amikor a Bákói Aerostar fog hozzánk látogatni” – panaszolta Mészáros.

Labdarúgó 3. Liga, 27. forduló: kedden 18 órától Sporting Liești–Galaci Suporter Club Oțelul, Barcarozsnyói Olimpic Cetate–Székelyudvarhelyi FC, Kézdivásárhelyi KSE–Sănătatea Darabani; szerdán 18 órától FK Csíkszereda–CSM Focșani, Románvásári VSK–Bucovina Rădăuți, Avântul Valea Mărului–CSM Pașcani 0–3 (játék nélkül), Bákói Aerostar–Galaci Metalosport 3–0 (játék nélkül), Szászhermány szabadnapos lesz.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. május
h k s c p s v
« ápr   jún »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Támogatók