Mészáros Alpár: „A neheze még hátravan”

2018-04-17
Kijutott az őszi hullámvölgyből a Székelyudvarhelyi FC, a labdarúgó 3. Liga idei mérkőzésein már tizenhárom pontot szerzett. A télen Kolozsvárról érkezett Mészáros Alpár edző elégedetten summázta az eddig történteket, ám szerinte a neheze még hátravan.

szfc-edzes-kint-ba-7_or

A tavaszi szezont a feljutásra pályázó Galaci Oțelul elleni hazai, hősies 0–0-s döntetlennel kezdte az SZFC, majd a bajnokságtól azóta visszalépett Galaci Metalosport otthonában 6–1-re győzött. A szászhermányi kiszálláson nem tudott meglepetést okozni a több hiányzóval felállt SZFC (2–0-s vereség), ám hazai pályán rögtön javított, és 1–0-ra legyőzte az erősebb játékerőt képviselő Bucovina Rădăuți együttesét. A CSM Focșani elleni kiszálláson ismét foghíjas keretből kellett válogatnia Mészáros Alpár edzőnek, továbbá a csapatot a rossz játékvezetői döntések is sújtották, 3–1-es vereség lett a vége. A kiesés elkerülése szempontjából nagyon fontos találkozók következtek, a Sănătatea Darabani-t idegenben, míg a CSM Pașcani-t hazai pályán verte 1–0-ra az SZFC. A hét végén rendezendő 23. fordulóban is a táblázat alsó felében található csapattal találkozott volna, ám az Avântul Valea Mărului is visszalépett a bajnokságtól, így játék nélkül jut újabb három ponthoz az SZFC. Összesítve nyolc mérkőzés, öt győzelem, egy döntetlen és két vereség az idei mérleg. Így már huszonöt pontja van, és a biztos bennmaradást jelentő 11. helyen áll a táblázaton.

Folytatni kell az elkezdett munkát

„Azért vállaltam el a csapat irányítását, mert biztos voltam benne, hogy benn maradunk. Másképp nem jöttem volna Udvarhelyre. A rövid kispad miatt fel kellett áldoznunk két mérkőzést, ha többen lettünk volna, nem biztos, hogy kikapunk Szászhermányban és Focșani-ban, mindkét meccs szünetében még döntetlen volt az állás. Nagyon meg vagyok elégedve a játékosok teljesítményével, folyamatosan jól dolgoznak. Ezen a vonalon kell maradni, és a végelszámolásnál 30 ponttal biztosan benn maradunk” – mondta Mészáros. Az SZFC edzője szerint kellett a téli vérfrissítés a keretnek, az érkezők, mint Rareș Pop, Bogdan Mintaș, Ion Marian Auraș és Cristian Chifu nagyot lendítettek a játékon.

szfc-edzes-kint-ba-8_or

„A többiekkel közösen egységes csapatot alkotnak, amely végig küzd a pályán és mindent kiad magából a kilencven perc alatt. Olyan jók még nem vagyunk, hogy egy mérkőzésen húsz helyzetet kialakítsunk, de az, hogy hazai pályán még nem kaptunk gólt, mindenféleképpen dicséretre méltó” – tette hozzá az edző.

Nehéz hajrá várható

Az SZFC legközelebb jövő kedden játszik, a Kézdivásárhelyi KSE érkezik Udvarhelyre. Majd kezdődik a nagyon nehéznek ígérkező bajnoki hajrá, a hátramaradt mérkőzéseken rendre a táblázat első hat helyén álló csapatokkal találkozik az SZFC: a sétatéri stadionba látogat az FK Csíkszereda, a Sporting Liești és a Bákói Aerostar, míg idegenben előbb Románvásáron, majd Barcarozsnyón kell helytállniuk a fiúknak. „Ha ezeken a mérkőzéseken négy-öt pontot szereznénk, az már nagyszerű lenne. A Kézdi elleni meccs előtt három nap szabadot kaptak a játékosok, hogy tudják rendesen kipihenni magukat. A találkozókra nagy intenzitással készülünk, és biztos vagyok benne, hogy végig harcolni fogunk a pontokért” – fogalmazott Mészáros. A jövőjét firtató kérdésre azt válaszolta, hogy először is meg kell várni a bajnokság végét. „Majd május végén leülünk, és kielemezzük a teljesítményt. Ez a város megérdemel egy jó csapatot, amelynek az első öt hely egyike a célkitűzése, másképp nem érdemes. Ehhez pedig minden körülmény adott. Egyáltalán nem bántam meg, hogy elvállaltam az SZFC irányítását, nagyon rendes játékosokkal dolgozom, továbbá eddigi pályafutásom során kevés olyan klubnál voltam, ahol ilyen jó vezetőség lett volna, mint itt” – zárta a beszélgetést.

Az SZFC idei mérkőzései

SZFC–Galaci Oțelul 0–0
Galaci Metalosport–SZFC 1–6
Szászhermány–SZFC 2–0
SZFC–Bucovina Rădăuți 1–0
CSM Focșani–SZFC 3–1
Sănătatea Darabani–SZFC 0–1
SZFC–CSM Pașcani 1–0
Avântul Valea Mărului–SZFC 0–3 (játék nélkül)

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Támogatók