Nagyon fontos három pontot szereztünk

2018-04-15

Pénteken késő délután mintegy 350 néző volt kíváncsi a sétatéri stadionban a Székelyudvarhelyi FC és a CSM Pașcani közötti párharcra. A labdarúgó 3. Liga huszonkettedik fordulójának találkozóján nagy volt a tét, mindkét gárda a tabella alsó felében található, azért hajt, hogy ne essen ki a csoportból.

szfc pascani 1

A házigazda SZFC jobb pozícióban várta a mérkőzést, hat pont volt az előnye a vendégekkel szemben. Nem kezdett jól Mészáros Alpár legénysége, az ellenfél rögtön átvette az irányítást, még ha sok hibával is játszott, két ízben megszerezhette volna a vezetést, Pop magabiztos védései kellettek, hogy maradjon a 0–0. Az udvarhelyiek körülményesek voltak, nehezen bontakozott ki valamiféle építkezés. Az első játékrész legnagyobb lehetőségét így is Csifó hagyta ki, húszról szúrta rá, a labda a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret.

A második félidőben sokkal határozottabb volt a házigazda, Csifó két remek szituációt baltázott el, előbb a kapussal szemben mellélőtt, majd a rossz ütemben kimozduló hálóőr feje fölött próbálta meg az átívelést, de ez is célt tévesztett. A 72. percben Vízi ívelte be a labdát a kapu előterébe, Csíki Norbert közelről fejjel megcsúsztatta, a kapus mellett becsorgott a bal alsóba (1–0).

szfc pascani 2

A végjátékban a vendégek kitámadtak, mindent megtettek, hogy egyenlítsenek, az udvarhelyiek védelme jól zárt, a négyperces hosszabbításban pedig Pop kitornázott egy löketet. Nyert az SZFC, ezzel pedig tovább gyűjtötte a pontokat, egyre biztosabb, hogy a következő idényben is lesz csapata Székelyudvarhelynek a 3. Ligában.

A lefújást követően az edző, Mészáros Alpár kifejtette, nagyon meg kellett dolgozniuk a győzelemért: „Bevallom, nem kezdtünk jól, az első félidőben ők irányítottak, a szünetben sikerült rendet rakni a fejekben. A második felvonásban már sokkal jobban játszottunk, munkás meccs volt, örülök, hogy betaláltunk. Ez a diadal nagyon fontos volt, kezdjük látni a fényt az alagút végén. Persze még kellenek pontok a bennmaradásért.”

szfc pascani 3

A győzelemnek köszönhetően az SZFC feljött a táblázat 11. helyére.

Labdarúgó 3. Liga, 1-es csoport, 22. forduló: Székelyudvarhelyi FC–CSM Pașcani 1–0 (0–0), gólszerző Csíki Norbert (72.). SZFC: Pop Rareș – Csíki Norbert, Székely Ervin, Bogdan Mintaș, Vízi Tamás, Péter Mózes, Tankó Előd, Modra Lehel (85., Birtalan Alpár), Györgydeák Apor (90., Balázsi Attila), Ion Marian Auraș, Csifó István, (71., Ribarics Roland).

További eredmények: Bákói Aerostar–Románvásári VSK 4–2 (2–2), CSM Focșani–Sănătatea Darabani 2–0 (1–0), Sporting Liești–Barcarozsnyói Olimpic Cetate 0–1 (0–0), Galaci Metalosport–Bucovina Rădăuți 0–3 (játék nélkül), Galaci Suporter Club Oțelul–Avântul Valea Mărului 3–0 (játék nélkül); az FK Csíkszereda szabadnapos.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Támogatók