Győzelmet hozott a húsvéti nyúl

2018-03-31
Nagyon fontos három pontot szerzett a kiesés elől menekülő Székelyudvarhelyi FC, a labdarúgó 3. Liga 20. fordulójában, szombaton délután 1–0-ra legyőzte a Bucovina Rădăuți együttesét.

bar_0872_or

Kellemes, tavaszias időben kezdődött a találkozó, a sétatéri stadionban nagyjából kétszáz néző volt kíváncsi a találkozóra. Az első percekben középpályán zajlott a játék, az első komoly lehetőségre a 14. percig kellett várni, veszélyes szabadrúgáshoz jutott az ellenfél, kb. 18 méterről az SZFC kapujától, Ionel Stoian jó méterrel fölé rúgta a labdát. A következő percekben is a Rădăuți játszott veszélyesen, ám a szögleteiket rendre tisztázta a védelem, míg Ciobanu nagy helyzeténél mellé ment a labda. Jött a hazai válasz, Modrát rúgták fel az oldalvonal mellett, a beadást követően káosz alakult ki a vendégek tizenhatosában, a labda végül Péter Mózes elé került, aki a jobb alsóba lőtt.

bar_0816_or

A vezetés megszerzését követően feljavult az SZFC játéka, a Bucovina edzője, Dorin Goian, aki aktív pályafutása alatt a Bukaresti Steaua és a román válogatott középhátvédje is volt, hangos gesztikulálással próbálta helyreigazítani csapata játékát. Ám a gólhoz így is az SZFC állt közelebb, Ion Auraș cselezett a bal szélről középre, a rövid sarokra tartó lövését nagy vetődéssel védte a kapus. A félidő hajrájában Pop Rareș nagy védésére is szükség volt, Daniel Bălan erős lövését fogta meg.

Térfélcserét követően visszaesett a mérkőzés színvonala, ritkán adódott gólszerzési lehetőség, sokat kellett küzdeni a labdáért az egyre rosszabb állapotú pályán. A vendégek egyre jobban kinyíltak, de nem tudtak igazán veszélyeztetni, így több nagy lehetőség nyílt a hazaiak előtt, ám Modra, Ribarics, Csifó és Vízi sem tudta növelni az előnyt. Az öt perces hosszabbításban Pop Rareș hatalmas védésére is szükség volt, hogy itthon maradjon a három pont, bravúrral hárította Stoian közeli fejesét. Nagyon fontos győzelmet szerzett az SZFC, pontszámban pedig utolérte a 11. helyezett Sănătatea Darabani-t, a Botoșani megyei együttes 3–0-ra kikapott a Galaci Oțelul otthonában.

bar_0979_or

„Csak gratulálni tudok a fiúknak, hogy a szerdai nehéz meccs után fizikailag így fel tudtak készülni erre a mérkőzésre. Az ilyen nehéz talajú pályákon azok a csapatok nyernek, amelyek igazán küzdenek, ezek pedig ma mi voltunk. Ha kicsivel szerencsésebbek vagyunk, a második félidőben hamar le tudtuk volna zárni a mérkőzést. Nagyon fontos három pontot szereztünk, csak az a gond, hogy a következő meccsünkön öt játékosunk nem tud pályára lépni sárga lapos eltiltás miatt˝ – összegzett Mészáros Alpár vezetőedző.

Legközelebb kedden 17 órakor lép pályára az SZFC, a CSM Focșani vendége lesz.

Labdarúgó 3. Liga, 20. forduló: Székelyudvarhelyi FC–Bucovina Rădăuți 1–0 (1–0), gólszerző Péter Mózes (23.).

SZFC: Pop Rareș – Szabó Géza, Székely Ervin, Tankó Előd, Bogdan Mintaș, Péter Mózes, Daniel Chifu (Csifó István, 53.), Modra Lehel (Birtalan Alpár, 88.), Ion Auraș (Györgydeák Apor, 90.), Csíki Norbert, Ribarics Roland (Vízi Tamás, 77.).

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Támogatók