Több ígéretes SZFC-helyzet kimaradt

2018-03-28

Nem jött össze az újabb pontszerzés a Székelyudvarhelyi FC-nek, a labdarúgó 3. Liga 16., szerdán délután pótolt fordulójában kétgólos vereséget szenvedett a Szászhermányi FC otthonában.

szfc--szaszhermany-ba_or

Jobban kezdtek a házigazdák, ám első próbálkozásaik gyengére sikeredtek, egyik lövésük sem okozott gondot az SZFC kapusának, Rareș Popnak. Mészáros Alpár edző legénysége hamar rendezte sorait, tíz perc után kiegyenlítette a játékot, és közel állt a vezetés megszerzéséhez, egy szöglet után Csíki elé került a labda, 13 méterről kapura lőtt, a lövésbe azonban az utolsó pillanatban belevetődött egy hazai védő, így kimaradt a nagy ziccer. A szászhermányiak gyorsan válaszoltak, a 14. percben egy labdaszerzést követően csatáruk a kapufát találta telibe. A folytatásban kevés helyzet alakult ki, ezek közül Modra távoli lövését lehet kiemelni, a játékszer alig kerülte el a kaput. A hajrára felpörögtek a hazaiak, két szögletet is rúghattak, de mindkétszer Rareș Pop gyűjtötte be a labdát.

Rosszul folytatódott a második félidő, mivel a csereként beállt veterán, hatszoros román válogatott Buga az 52. percben összehozta a vezető gólt, az ő beadásából volt eredményes Mitrică. Az SZFC kitámadott, de nagyobb lehetőséget nem tudott kialakítani, a hazaiak viszont következő helyzetüket gólra váltották, egy szép támadás végén Prejmerean talált be közelről. Az udvarhelyi fiúk kezdtek fáradni, játékukon látszott, hogy többen is betegséggel küzdöttek az elmúlt időszakban, ám így is több lehetőségük volt a szépítésre. Előbb Izet került óriási ziccerbe, de elhibázta, majd Modra újabb távoli lövését ölelte magához a hazai hálóőr. A mérkőzés hajrájában és a hosszabbításban is az SZFC kezdeményezett többet, előbb Csíki lőtt hét méterről fölé, majd Ribarics fejese kerülte el centikkel a kaput.
Szombaton 15 órától a 20. forduló mérkőzéseit rendezik, az SZFC hazai pályán a Bucovina Rădăuți csapatát fogadja.

Labdarúgó 3. Liga, 16. forduló: Szászhermányi FC–Székelyudvarhelyi FC 2–0 (0–0). SZFC: Rareș Pop – Szabó Géza, Székely Ervin, Tankó Előd, Modra Lehel, Cristian Chifu (Vízi Tamás, 80.), Csíki Norbert, Csifó István (Györgydeák Apor, 70.), Marian Auraș, Ribarics Roland, Ajrullahu Izet.

 

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Támogatók