Nagyon nehéz mérkőzés előtt a Székelyudvarhelyi FC

2018-03-08
Egy hét csúszással elkezdődik a labdarúgó 3. Liga tavaszi szezonja, az 1-es csoportban a kiesés ellen küzdő Székelyudvarhelyi FC hazai pályán kezd, és a visszavágó-sorozat egyik legnehezebb mérkőzése vár a fiúkra, pénteken 15 órától a feljutást megcélzó Galaci Oțelul látogat a sétatéri stadionba.

szfc-galaci metalosport 2

Nagy mozgás volt a galaci együttes keretében is, hat játékost kölcsönadtak, helyükre pedig az 1. és a 2. Ligában komoly tapasztalattal rendelkező labdarúgókat igazoltak: a Bukaresti Dinamo utánpótlásában nevelkedett Vlad Mihnea, a Dunărea Călărași-tól Andrei Pușcașu, a Brassói FC, a Petrolul Ploiești és az Aradi UTA korábbi középhátvédje, Alexandru David, illetve az Academia Clinceni csapatkapitánya, Bogdan Matei is Galacra igazolt. A galaci csapat elveszítette első két felkészülési mérkőzését (1–0-ra kikapott a Dacia Brăilától és az Academica Clinceni-től), majd a következő négy találkozóját megnyerte.

„Hosszú felkészülés után vagyunk, a csapat készen áll a rajtra. Az első hivatalos meccsünket egy feljutásra pályázó ellenféllel játsszuk. Nem tudom, hogy jó vagy rossz a bajnokság legerősebb csapatát fogadni. Nagy különbség van a két keret, a két város, a két költségvetés között. A galaciak nagyon fel akarnak jutni, céljuk, hogy a tavaszi szezonban minden meccsüket megnyerjék. Ami biztos, hogy mi végig hajtani fogunk, nem adjuk fel előre a meccset. Remélem, a srácok megértették, hogy csak az utolsó percig tartó küzdelemmel lehet egy ekkora különbséget kiegyenlíteni” – mondta az SZFC élére a téli szünetben kinevezett vezetőedző, Mészáros Alpár.

meszaros alpar 1

Ami az udvarhelyi keretet illeti, Bogdan Mintaș sérüléssel bajlódik, a meccs előtt dől el, hogy pályára lép-e, a többi játékos bevethető állapotban van.

Labdarúgó 3. Liga, 1-es csoport, 17. forduló: pénteken 15 órától Románvásári VSK–Galaci Metalosport, CSM Pașcani–Sporting Liești, Székelyudvarhelyi FC–Galaci Oțelul, szombaton 15 órától Kézdivásárhelyi KSE–FK Csíkszereda, Bucovina Rădăuți–Bákói Aerostar, CSM Focșani–Szászhermányi FC, Avântul Valea Mărului–Barcarozsnyói Olimpic Cetate 0–3 (játék nélkül), a Sănătatea Darabani szabadnapos lesz.

A Székelyudvarhelyi FC kerete
Kapusok: Pop Rareș, Ricardo Filip. Hátvédek: Szabó Géza, Bogdan Mintaș, Székely Ervin, Csíki Norbert, Vízi Tamás, Tankó Előd. Középpályások: Bálint Rajmond, Cristian Chifu, Péter Mózes, Modra Lehel, Györgydeák Apor, Ajrullahu Izet. Támadók: Csifó István, Balázs Attila, Ribarics Roland, Ion Marin.

Felkészülési mérkőzések
Szászrégeni Lendület–Székelyudvarhelyi FC 0–2
Székelyudvarhelyi FC–FK Csíkszereda U19 3–1
Marosvásárhelyi MSE–Székelyudvarhelyi FC 0–0
Székelyudvarhelyi FC–Szászrégeni Lendület 0–1
Székelyudvarhelyi FC–Marosvásárhelyi MSE 5–0
Székelyudvarhelyi FC–FK Csíkszereda U19 3–2

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Támogatók