Kialakult az SZFC kerete a tavaszi szezonra

2018-03-01

Mészáros Alpár vezetőedző hazai pályán fogja először tétmérkőzésen irányítani a Székelyudvarhelyi FC-t a labdarúgó 3. Ligában. Jövő pénteken a feljutásra pályázó Galaci Oțelul Suporter Club látogat a városi stadionba.

szfc-edzes-kint-ba-16_or

A Román Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján szerdán délután jelent meg a hír, miszerint nemcsak az 1. Liga alsó- és felsőházi rájátszásának első fordulóját halasztják el, hanem a 2. Liga 23. fordulóját, illetve a 3. Liga tavaszi rajtját is. A Székelyudvarhelyi FC-nek a Szászhermányi FC otthonában kellett volna pályára lépnie, a forduló mérkőzéseit március 28-án, szerdán fogják bepótolni. Amennyiben az időjárás engedi és nem lesz több halasztás, az SZFC idei első hivatalos mérkőzését jövő pénteken 15 órától játssza, a jelenleg negyedik helyezett Galaci Oțelul Suporter Club jön Udvarhelyre.

meszaros alpar 1

„A nagy hideg és télies időjárás megnehezítette a dolgunkat, a héten csak kétszer tudtunk a műfüves pályán edzeni, a többi tréninget a városi sportcsarnokban és a Fit.Feel Sport&Wellness Clubban tartottuk. Nagyon készültünk a rajtra, ezért is utaztunk el múlt hét végén Szászrégenbe, hogy füves pályán játsszunk felkészülési mérkőzést. A hét végén szeretnénk még egy barátságos meccset játszani, de a rossz idő miatt nehéz lesz ellenfelet találni” – mondta a csapat élére télen kinevezett Mészáros Alpár vezetőedző.

szfc-edzes-kint-ba-7_or

A kolozsvári trénertől megtudtuk, hogy kialakult a csapat kerete, de a jövő pénteki rajtig még érkezhet egy játékos. „Télen nagyon nehéz minőségi labdarúgókat igazolni és komoly változtatásokat végrehajatni a csapaton. Ami biztos, hogy egy nagyon hajtós együttesünk lesz, így is készültünk a szünet alatt. Ha nálunk erősebb csapattal is játszunk, azt akarom, hogy 90 perc után játékosaim úgy jöjjenek le a pályáról, hogy elégedettek a teljesítményükkel. Csak így tudjuk felvenni a versenyt a komolyabb ellenfelekkel” – folytatta Mészáros, hozzátéve, hogy az Oțelul ellen nagyon nehéz meccsre számít, mivel a galaci csapat a téli szünetben tíz első-, illetve másodosztályban megfordult játékost igazolt.

szfc-edzes-kint-ba-17_or

Két másik változásról is határoztak a szövetségnél. Az ortodox húsvét hétvégéjén (április 6–8.) minden mérkőzést nagypénteken játszanak le. Mivel április 18-án, szerdán van a Román Labdarúgó-szövetség tisztújító közgyűlése, és akkorra épp hétközi fordulót terveztek (23. játéknap), a meccseket április 21-én, szombaton rendezik meg. Így a 24. forduló találkozói tolódnak, azokat április 25-én, szerdán fogják lebonyolítani.

A Székelyudvarhelyi FC kerete
Kapusok: Pop Rareș, Ricardo Filip, a kapusedző Sebestyén Attila.
Hátvédek: Szabó Géza, Bogdan Mintaș, Székely Ervin, Csíki Norbert, Vízi Tamás, Tankó Előd.
Középpályások: Bálint Rajmond, Cristian Chifu, Péter Mózes, Modra Lehel, Györgydeák Apor, Ajrullahu Izet.
Támadók: Csifó István, Balázs Attila, Ribarics Roland, Ion Marin.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Támogatók