Mészáros Alpár: „A túlélés a legfőbb cél˝

2018-02-06

Mészáros Alpár a téli szünet alatt érkezett a labdarúgó 3. Liga 1-es csoportjában 13. helyezett Székelyudvarhelyi FC kispadjára. A komoly szakmai múlttal rendelkező edzővel a csapat jelenlegi helyzetéről, a keretben történt változásokról és a kilátásokról beszélgettünk.

mesaros alpar 2

– Két hete van az SZFC-nél. Milyen körülmények fogadták?

– Egy harmadosztályú csapathoz viszonyítva nagyon jók a feltételek, minden adott ahhoz, hogy egy ilyen gárda jó eredményeket érjen el. Jó a pálya és az öltözők, a Fit.Feel Sport&Wellness Klubban pedig jó körülmények vannak az alapozáshoz.

meszaros alpar 1

– Milyen állapotban vette át a csapatot?

– Normális, hogy ha az őszi szezon során csak kilenc pontot szereztél, akkor a morál a földön van. Az az igazság, hogy nagyon kevesen vagyunk, még úgy is, hogy jöttek páran. Az őszi és tavaszi idény rajtja között az a különbség, hogy most öt játékosunknak is három sárga lapja van, így megtörténhet, hogy már az első meccs után ketten-hárman is kipontozódnak, ha pedig sérültünk is lesz, nem tudom, kit fogunk nevezni a következő mérkőzésre. Többen érkeztek a csapathoz, vannak próbajátékon is. Most az a célunk, hogy a rajtig kialakítsunk egy 18–19 fős keretet.

szfc-edzes-kint-ba-16_or

– A csapatnak melyik részét kell megerősíteni?

– Szükség van egy balhátvédre és egy belső védőre, továbbá egy középcsatárra. Ez a három pont, amire nagy szükségünk van, hiszen ezekre a posztokra nagyon kevés emberünk van. Visszajött a csapathoz Alexandru Coman kapus és Bálint Rajmond középpályás, továbbá csatlakozott Bogdan Mintaș belső védő és a középpályára Cristian Chifu. Télen nagyon nehéz játékost hozni, csak olyat lehet, akinek fel van bontva a szerződése vagy sérüléssel bajlódott. Tavasszal nyolc meccsünk van idegenben, hat pedig itthon. A hazaiak közül három az első három helyezettel lesz, tehát ha úgy vesszük, tizenegyszer játszunk kint, háromszor pedig itthon. A tizennégy meccsből legalább 17–20 pontot kell összeszednünk a bennmaradáshoz, azaz a maximális negyvenkettőnek közel felére szükségünk van. Ez pedig piszok nehéz lesz. Én bízom abban, hogy jó felkészüléssel talpra tudjuk állítani a csapatot, megoldjuk a mentális problémát, és jól kezdjük a bajnokságot. Napi két edzéssel és edzőmérkőzésekkel készülünk.

szfc-edzes-kint-ba-7_or

– Fel van adva a lecke a csapatnak.

– A hátramaradt időben egy olyan játékrendszert kell kialakítanunk, hogy minél többet birtokoljuk a labdát, kevés lehetőséget adjunk az ellenfeleknek. Kemény rajtunk lesz, hiszen Szászhermányban kezdünk, majd jön hozzánk a Galaci Oțelul. Utóbbi csapat információim szerint nyolc 1. Ligában is megfordult játékost igazolt, jelenleg Törökországban edzőtáborozik. Ha már ekkorák a különbségek a csapatok között a harmadosztályban, csak úgy tudod felvenni velük a versenyt, ha százszázalékosan odateszed magad. Az ilyen ellenfelekkel szemben kell minél tovább vinni a 0–0-t, és akkor még van esélyed arra, hogy megnyerj egy meccset. Egy csapatnak nem jól játszania, hanem győznie kell. Dan Petrescu a Kolozsvári CFR-nél is elmondta, őt nem érdekli, ha csúnya focit játszik a csapata, neki az a lényeg, hogy nyerjen. Nem az első olyan klubnál vagyok, ahol ilyen helyzet alakult ki. Én annak örvendek, hogy van hat hetünk felkészülni. Bízom a srácokban, látom, hogy akarnak, és hiszem, hogy össze fog jönni a bennmaradás. Most egyértelműen csak a túlélésről van szó, százszázalékosan erre koncentrálunk. Hogy mi lesz nyártól, az már más kérdés.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  
Támogatók