Jól sikerült a brassói torna

2018-02-05

Az elmúlt hét végén Brassóban rendezték meg az Enjoy Sports Winter Cup elnevezésű labdarúgó tornát. A rangos megmérettetésen a Székelyudvarhelyi FC két korosztályos együttessel vett részt.

szfc 2007 enjoy winter

A Szin Ferenc által edzett 2007-es csapat a csoportkörben a Concordia Chiajna együttesével kezdett. „Rögtön az elején gólt kaptunk, utána kiegyenlített játék zajlott a pályán, mindkét csapatnak voltak helyzetei, az utolsó percben kapufát rúgtunk. Fordulás után sajnos újabb két gyors gólt kaptunk, innen már nem volt felállás, fizikailag is jobban állt az ellenfél, így sima vereség lett a vége” – mondta a találkozóról az edző.

A második meccsen a Galaci Oțelul volt az ellenfél, a küzdelmes csatából az udvarhelyiek jöttek ki győztesen, hiszen a fiatalok jobban akarták a győzelmet, és ez meg is hozta az eredményt. A harmadik fordulóban az ukrán FK Csornomorec Odessza együttese következett, és a fiatalok mindent beleadva behúzták a győzelmet, bebiztosították a második helyet a csoportban, így a folytatásban a 9–16. helyekért léphettek pályára.

Újabb ukrán együttes következett, a Starward Kijev elleni első félidőben nagyon jól játszottak, az ellenfél szerzett vezetést, de az SZFC hamar egyenlített. Szünet előtt újabb gólt kapott a csapat, majd a fordulás után rögtön még egyet. Sajnos 1–3-nál a gyerekek fejben teljesen feladták a meccset, így nagyarányú vereség lett a vége. A helyosztók második mérkőzésén a Bukaresti Dinamo Fehér következett, Szin Ferenc edző beszámolója szerint tanítványai a tornán a legjobb teljesítményt a fővárosi csapat ellen nyújtották. „Minden bejött amit elterveztünk, az előző meccs eredményét hamar elfelejtették a gyerekek, és esélyt sem adva a Dinamónak kategorikus győzelmet arattunk” – összegzett az edző. A torna utolsó meccsén az Argeș megyei CSS Dinicu Golescu volt az ellenfél, és habár nehezen indult a meccs, fáradt, tompa volt már a csapat, végül sikerült legyőzni az ellenfelet és megszerezni a 13. helyet.

„Nagyon hasznos felkészülési torna volt, jó és nagyon jó képességű csapatok ellen játszottunk. Gyakorlatilag, két félidőt leszámítva, jól fociztunk. A hangsúlyt a labdakihozatal és az ellenfél letámadásának a gyakorlására fektettük. Mindkét játékszituációban voltak nagyon jó megoldásaink, zavarba tudtuk hozni mindenik csapatnak a védelmét. Fizikailag kell fejlődnünk. Olyan ellenfél edző is volt aki azt gondolta, hogy 2008-as csapat vagyunk. Gratulálok a fiúknak, mindenki nagyon ügyes volt!” – mondta Szin Ferenc edző.

Csak egy meccsen tudták legyőzni a 2009-eseket

A 2009-esek nagyon erős csoportba kerültek, a Szécsi Barna által felkészített SZFC rögtön a nagy múltú Bukaresti Dinamo utánpótláscsapatával találkoztak. A fiatalok fel tudták venni a versenyt a neves ellenféllel, ám végül fejet kellett hajtsanak előtte, egy góllal kikaptak. A folytatásban már nem lehetett legyőzni az SZFC-t, hiszen a Kolozsvári Luceafărullal és a Petrolul Ploiești-tel is egyenlő ellenfelek voltak, hiszen gólnélküli döntetlennel értek véget a talákozók, míg a Fogarasi Olttal közel volt a győzelem, ám végül osztozkodtak a pontokon a felek.

szfc 2009 enjoy winter

A folytatásban a 17–20. helyekért szállt harcba az SZFC, és itt már érkeztek is a győzelmek. A Brassói Celta ellen minden összejött a pályán, a fiatalok örömfocit bemutatva 8–0-ra verték az ellenfelet, míg az utolsó találkozón is sikerült győzni, a Târgoviștei Kinder kétvállra fektetésével megszerezték a 17. helyet.

Enjoy Sports Winter Cup, Brassó, 2007-es korosztály
Csoportmeccsek: SZFC–Concordia Chiajna 0–5; SZFC–Galaci Oțelul 2–0, gólszerzők Jakab Krisztián, Vass Lóránd; SZFC–FK Csornomorec Odessza 2–1 gólszerzők Jakab, Vass.

A 9–16. helyekért: SZFC–Starward Kijev 2–9, gólszerzők Jakab, Boér Ákos; SZFC–Bukaresti Dinamo Fehér 7–1 gólszerzők Boér 3, Jakab, Szin Dávid 2, Vass; SZFC–CSS Dinicu Golescu 3–1, gólszerzők Jakab 2, Boér. Az SZFC a 28 csapatos tornán a 13. helyen végzett.

2009-es korosztály:
Csoportmeccsek: SZFC–Bukaresti Dinamo 1–2, gólszerző Sebestyén Örs, SZFC–Kolozsvári Luceafărul 0–0, SZFC–Petrolul Ploiești 0–0, SZFC–Fogarasi Olt 2–2, gólszerző Bálint Norbert 2.

A 17–20. helyért: SZFC–Brassói Celta 8–0, gólszerzők Szente Norbert 3, Bálint 3, Bencze Lóránt, Györfi Bence; SZFC–Kinder Târgoviște 1–0, gólszerző Mihály Dani.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  
Támogatók