Jól sikerült az átváltás az új játékrendszerre

2018-02-01

Folytatjuk a Székelyudvarhelyi FC utánpótláscsapatainak összefoglalóját, most a Szin Ferenc edzette 2007-es korosztályon van a sor.

2007-szin

A nyári szünet után egyhetes sikaszói edzőtáborozással kezdtük el a felkészülést a 2017–2018 -as idényre (ezúton is köszönöm a szülők segítségét), ahol a legfontosabb feladat a 6+1-es játékrendszer megtanulása volt, mivel az idei bajnokságban már ebben a felállásban kell játszani. Jól sikerült a munka, a gyerekek fogékonyak voltak az újdonságokra – mondta Szin Ferenc edző.

Örvendetes tény, hogy továbbra is nagyon sokan vagyunk ebben a korosztályban – több mint negyven gyerek – éppen ezért két csoportban dolgozok velük.

A megyei bajnokságba két csapatot neveztem, egyiket azok a gyerekek alkotják akik együtt kezdték el az edzéseket, a másikat azok akik közben csatlakoztak. A cél az, hogy minél többen felzárkózzanak, felfejlődjenek arra a szintre, ahol tartanak a régebbi játékosok. Ebben az évben, úgy érzem ebből a szempontból, áttörés következett be, hiszen az úgymond „kettes” csapat egyre jobban kezdett játszani, sokat fejlődtek a gyerekek. Ennél a korosztálynál még előtérbe kell helyezni az egyéni fejlődést, de természetesen nem lehet különválasztani a csapat fejlődésétől.

Az SZFC I. a megyei bajnokságban a harmadik helyen áll 9 győzelemmel és 2 vereséggel. Mindkét elveszített mérkőzésen jobban játszottunk ellenfelünknél, viszont ők rúgtak több gólt. Készülünk a visszavágókra, de a bajnoki címhez az ellenfelek ballépései is kellenek.

Az SZFC II a hetedik helyen áll 6 győzelem és 5 vereség a mérlegünk.

A decemberi Góbé Kupán végig kiegyensúlyozott teljesítménnyel (2 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség) a 3. helyen végzett a csapat, Jakab Krisztián elnyerte a legjobb játékosnak járó díjat.

Már elkezdtük a felkészülést a tavaszi szezonra, több tornára is szeretnénk eljutni (Brassó, Régen), hogy minél erősebb ellenfelekkel tudjunk játszani. A múlt hét végén rendezett 5. Csíkszereda Kupán pedig a negyedik lett a csapat.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2018. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  
Támogatók