Berkeczi Attila: „Fejben veszítettük el a mérkőzéseket”

2017-12-21

Gyenge őszi idényt zárt a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Liga 1-es csoportjában, tizennégy mérkőzéséből csupán hármat nyert meg, jelenleg pedig kiesőhelyen található a táblázaton. A klub elnökével, Berkeczi Attilával kielemeztük az eddigi teljesítményt, továbbá a januári folytatásról és a csapaton belüli változásokról is beszélgettünk.

szfc darabani 4

A maximálisan megszerezhető pontok alig több mint húsz százalékát gyűjtötte be az őszi idényben az SZFC, így a 12. helyen várja a tavaszi folytatást. A nyáron nagy mozgás volt a csapatnál, sok játékos érkezett, illetve az FK Csíkszeredához távozott Vágó Attilát Gálhidi György váltotta. A magyarországi szakember azonban az utolsó bajnokit követően közös megegyezéssel felbontotta szerződését.

„Sajnos nagyon negatívan zártuk az évet. A kilenc pont nagyon kevés, hiszen úgy indultunk neki a szezonnak, hogy minimum 18–21 pontnak meg kell lennie. Most komolyan el kell gondolkoznunk a folytatáson. Jelenleg három edzővel folytatunk tárgyalásokat, szeretnénk helyi, akár román ajkú szakembert a csapathoz hozni, de természetesen nem zárkózunk el a magyarországiaktól sem. Volt szó arról is, hogy Vágó Attila visszajön, ám vele nem tudtunk megegyezni” – mondta Berkeczi, hozzátéve, hogy nem akarják elsietni a döntést, így január elején, közepén derül majd ki az új edző kiléte.

A klub elnöke szerint a téli szünet alatt meg kell erősíteniük a csapat keretét. Csíki Dénes teljesen felépült, így főleg a középpályára és a támadósorba keresnek bevethető játékosokat. „Csíki sérülése nagy érvágás volt a védelmünknek, ami így fellazult, gyakran kényszermegoldásokat kellett alkalmaznunk. Több játékossal is tárgyalunk, akárcsak az FK Csíkszeredával, várhatóan onnan is lesznek majd érkezők. Legalább egy tizennyolc-húsz fős keretet kell összeállítanunk. Ahhoz, hogy kiharcoljuk a bennmaradást, tavasszal minimum 18–20 pontot kell szereznünk. Ez nem lesz könnyű, de az erősebb csapatokkal rendre itthon játszunk, szóval van esély az előrelépéshez” – tette hozzá az elnök. Egy távozó biztos, Katona Arnold nem folytatja az SZFC-nél, továbbá Ajrullahu Izet helyzete is kérdéses.

„Minden játékosunknak el kell döntenie, hogy mit akar. Vagy beáll a sorba, és azt csinálja, amit kell, vagy másképp nem érdemes folytatni. Szerintem Gálhidi lágy kezű volt, sokkal kapitányosabbnak kellett volna lennie, hiszen a keret fiatal, sok a tapasztalatlan játékos, ezt pedig erős kézzel kellet volna kompenzálnia, ám ez elmaradt. Vágó azért volt jó, mert kőkezű volt, nagyon megdolgoztatta a csapatot, és jöttek is az eredmények. Most pedig mérkőzésenként nagyjából egy félidőnyit tudott jól játszani a csapat, és ezt nem tudtuk hosszabb időre kitolni. Amúgy a keretünk nem rossz, bőven vannak nálunk gyengébb csapatok a bajnokságban. Mi fejben veszítettük el a meccseket, és a másik nagy probléma az, hogy nem volt egy igazi vezéregyéniség a csapatban” – elemezte Berkeczi.

Az utánpótlás szintjén sokkal eredményesebb volt az SZFC. Idén az U17-es és az U19-es együttes az országos bajnokságba is benevezett. „A nagy csapat árnyékában ügyesen helytálltak az ifik, pozitívan értékelem az általuk elért eredményeket. Nagy dolgot nem lehet elvárni tőlük, hiszen a legjobbak mindig átkerülnek az akadémiára. A kicsik nagyszerűen teljesítettek, stabilan hozták a tőlük megszokott magas szintet, általában bejutottak a zónadöntőkre, vagy még tovább. A Hargita megyei bajnokságban pedig minden korosztályban ott vagyunk az első két hely valamelyikén. Szeretnék köszönetet mondani a szülőknek a kitartásért és segítségért, illetve támogatóinknak, Udvarhely önkormányzatának és Hargita megye tanácsának, és reméljük jövőre is jól fogunk együttműködni” – összegezte a klub elnöke.

Az SZFC kerete január 20-án gyűl össze, addig a keretet érintő minden kérdésre választ kapunk. A felkészülés hat hétig fog tartani, a bajnokság március 3-án folytatódik, a csapat Szászhermányba látogat.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Támogatók