Három első helyet szereztünk a Góbé Kupán

2017-12-11

Múlt hét végén immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Székelyudvarhelyi FC és a Merkúr Áruház a labdarúgó Góbé Kupát Székelyudvarhelyen. A szombaton és vasárnap több helyszínen zajlott ifjúsági tornán öt korosztályban (2007–2011) játszottak a fiatalok. A házigazda SZFC négy csapata is dobogóra állhatott, hárman az első helyen végeztek.

szfc--apollo-gobe-ba-9_or

A Szin Ferenc edző által irányított 2007-esek magabiztosan léptek tovább a csoportkörből, ám az elődöntőben 3–1-re kikaptak a Sepsi OSK-tól, majd a harmadik helyért hatalmasat csatáztak az FK Csíkszeredával, 1–1 után büntetőkkel 3–2-re győztek. „Ahhoz képest, hogy a torna előtt teremben csak két edzésünk volt, ügyesen játszottak a fiúk. Volt pár gyengébb teljesítmény is, de a zöme hozta a tőle várhatót. Az elődöntőben mi futballoztunk, de az ellenfél rúgta a gólokat. A harmadik helyért hátrányból egyenlítenünk, és büntetőkkel nyertünk, ehhez egy nagyon jó kapusteljesítmény is társult” – összegzett Szin Ferenc.

2007-es korosztály, végeredmény: 1. Marosszentgyörgyi Kinder, 2. Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, 3. Székelyudvarhelyi FC, 4. FK Csíkszereda. Legjobb játékos: Jakab Krisztián (SZFC).

szfc--mse-gobe-ba-5_or

Meg sem állt a végső győzelemig a 2008-as csapat, Botorok János tanítványai az elődöntőben az FK Csíkszeredát verték 2–1-re, a döntőben pedig a Sepsi OSK-t múlták felül 1–0-ra. „A csoportmeccsek során nagyon sok gólt rúgtunk, viszont gyengébb ellenfelekkel találkoztunk. Csík ellen nagyon jól játszottunk, míg a döntőben hatalmasat küzdöttünk, és megérdemelten győztünk” – mondta az edző.

2008-as korosztály, végeredmény: 1. Székelyudvarhelyi FC, 2. Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, 3. FK Csíkszereda. Legjobb játékos: Magyari Hunor (SZFC).

Végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az SZFC 2009-es csapata a Góbé Kupán, az elődöntőben 3–0-ra verte a Kolozsvári U-t, míg a fináléban 4–0-ra győzött Dicsőszentmárton ellen. A harmadik helyért kiírt találkozón az FK Csíkszereda 3–1-re veszített az U-val szemben. „Tanítványaim az egész tornán koncentráltan játszottak, egyik mérkőzésen sem forgott veszélyben sikerünk, az első helyünk teljesen megérdemelt” – nyilatkozta Szécsi Barna edző.

2009-es korosztály, végeredmény: 1. Székelyudvarhelyi FC, 2. Dicsőszentmártoni Infinity, 3. Kolozsvári U, 4. FK Csíkszereda. Legjobb kapus: Veres Viktor (SZFC).

szfc--apollo-gobe-ba-2_or

A 2010-es SZFC is magabiztosan játszott a tornán, az egyenes kiesési szakaszban sem veszített, az elődöntőben 5–1-re nyert a Kolozsvári CFR ellen, míg a döntőben 4–0-ra győzött az FK Csíkszereda ellen. „A csoportmeccsek során sima győzelmeket arattunk, akárcsak az elődöntőben. A döntőbeli 4–0-s sikerünk nem fedi teljesen a valóságot, mivel a csíkiak jobbak voltak mezőnyjátékban, többet birtokolták a labdát, a gólokat viszont mi rúgtuk” – összegzett Botorok János edző. 2010-es korosztály: 1. Székelyudvarhelyi FC, 2. FK Csíkszereda, 3. Szászrégeni Best Kids. Gólkirály Györgyfi Bence (SZFC).

A 2011-esek számára ez volt az első olyan torna, amin 4+1-es felállásban játszottak. „Látszik, hogy a többi csapathoz képest mi később kezdtük el az edzéseket, de így is dicséretet érdemelnek a gyerekek, végig harcoltak a meccseken. Két mérkőzést megnyertünk, és játszottunk egy döntetlent is” – elemezte ki a tornát Szin Ferenc edző.

2011-es korosztály, végeredmény: 1. Szászrégeni Best Kids, 2. Marosvásárhelyi MSE, 3. Brassói Kinder, … 5. FK Csíkszereda, … 8. Székelyudvarhelyi FC.

szfc--corona-gobe-ba-5_or

„Összességeben jól sikerült a nyolcadik Góbé Kupa. Eleve túljelentkezés volt, több csapatnak vissza kellett mondanunk a szereplést, mivel nyolccsapatosra terveztük a korosztályokat, hogy két nap alatt lehessen lebonyolítani. Az egyenes kiesési szakaszban mindenhol kiélezett és színvonalas meccsek voltak. Mivel továbbra is nagy az érdeklődés, illetve a gyerekeknek is nagyon jó, ezért jövőre is meg szeretnénk rendezni ezt a tornát” – tette hozzá Botorok János szervező.

A 8. Góbé Kupát a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány és az Elan Trio által létrehozott Kis Góbé Alapon keresztül nyert támogatásból szervezték.

További fényképek a Székelyudvarhelyi FC Facebook-oldalán.

SZKA_uj_logo_HU kis_gobe merkur_logo_cmyk_300dpi-1

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Támogatók