Az FK legyőzte az SZFC-t

2017-11-05

Nem született meglepetés a román labdarúgó 3. Liga Hargita megyei rangadóján. A labdát többet birtokló, gólhelyzeteit jobban kihasználó FK Csíkszeredai hazai pályán 2–0-ra nyert a Székelyudvarhelyi FC ellen.

Fotó: Sándor Csilla

Nem hozta lázba a csíki focidrukkereket a megyei focirangadó, nem teltek meg a stadion lelátói nézőkkel. Megható volt, amikor a találkozó előtt a két csapat összeölelkezve a szurkolókkal együtt énekelte el a székely himnuszt.

A mérkőzés első nagyobb gólhelyzete a vendégek előtt adódott, a 22. percben Modra mintegy 25 méterről végezhetett el szabadrúgást, jól helyezett lövése kevéssel a csíki kapu mellett szállt el.

Többet birtokolta a labdát a hazai együttes, építkezett, de komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani. A 19. percben aztán az első nagy helyzetnél megszületett a gól: bal oldali szabadrúgásból Györgyi mesterien ívelt a 11-es pont környékére, ahonnan Hodgyai László a hosszú sarokba fejelte a labdát (1–0).

A 28. percben növelhette volna előnyét az FK, de Bartók jó helyzetből a kapu fölé lőtt. A 33. percben a tizenhatosvonal környékéről nagyon jó helyzetből végezhetett el szabadrúgást a csíki alakulat, de a passzjáték nem jött össze. Két perccel később azonban megszületett a második gól, a kapu előtt pattogó labdára Györgyi csapott le, és közelről az udvarhelyiek hálójába lőtte (2–0). Az első félidő utolsó másodperceiben Ribarics tört be a csíki tizenhatos terültére, de a kapus magabiztosan mentett a csatár lábai elől.

Fotó: Sándor Csilla

A második félidőben mindkét csapat számos gólhelyzetet kialakított, a házigazdáktól Hodgyai, Kénesi és Soufiane előtt adódtak lehetőségek, Bajkó fejesét pedig szögletre mentette Ricardo. A másik kapunál Csifó nem tudott élni helyzeteivel. Szépíthetett volna Czimbalmos is az utolsó percekben, de jó helyzetből kapu mellé bombázott.

A játék képe és a kialakított helyzetek alapján az eredmény igazságos, de a fiatal udvarhelyi együttes jó benyomást hagyott.

3. Liga, 11. forduló: FK Csíkszereda–Székelyudvarhelyi FC 2–0 (2–0), gólszerzők Hodgyai László (19. perc) és Györgyi Arthúr (35.).
FK Csíkszereda: Adrian Horvat – Lőrincz József, Csűrös Attila (Ilyés Róbert, 65. perc), Csiszer Balázs, Vízi Tamás, Cătălin Savin, Györgyi Arthur (Eder Gonzales Tortella, 81.), Kénesi Béla, Bartók István (Csíki Norbert, 37.), Soufiane Jebari, Hodgyai László (Bajkó Barna, 75.). Vezetőedző: Bálint László György.
SZFC: Sebestyén Attila (Ricardo Filip, 60.) – Szabó Géza, Székely Ervin, Tankó Előd, Kicsi Zoltán (Czimbalmos Zalán, 77.), Modra Lehel (Ajrullahu Izet, 79.), Péter Mózes, Györgydeák Apor, Balázsi Attila, Csifó István, Ribarics Roland (Katona Arnold, 70.). Vezetőedző: Gálhidi György.

 

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Támogatók