Elvitte a pontokat az ellenfél

2017-10-28

Pontatlanul, sok hibával játszott a Székelyudvarhelyi FC a Románvásári VSK ellen szombaton, ezt pedig az ellenfél simán kihasználta, és 3–0-ra nyerte meg a labdarúgó 3. Liga 10. fordulójában rendezett mérkőzést.szfc-galati-pa-32_or

A rossz idő távol tartotta a nézőket, nagyjából ötvenen követték végig a csapatok játékát. Az első negyedóra eseménytelenül telt, jobban játszottak a vendégek, többször is felértek a hazai tizenhatos elé, ám nem tudtak komolyabb lehetőséget kiharcolni. Aztán a 19. percben viszont megváltozott minden, Székely Ervin szabálytalankodott büntetőt érően, Marian Marin büntetőjét kivédte Sebestyén, ám a kipattanót a sértett a hálóba lőtte. A vezetés megszerzése után átadta az irányítást Románvásár, az SZFC több szögletet is elvégezhetett, ám a magas középhátvédjeik magabiztosan kifejelték a labdákat. A játékrész hajrájában Sebestyén nagy védésére van szükség, hogy ne nőjön tovább a két csapat közti különbség.

Térfélcsere után jobban játszott a házigazda, több helyzetet kis kidolgozott, a legnagyobbat az 53. percben Ribarics hagyta ki, nagyon jó passzt kapott Modrától, ám egy az egyben nem tudta legyőzni a vendégek kapusát. Jött is a hidegzuhany, az 59. percben újabb büntetőhöz jutottak a vendégeknek, Tankó Előd ért bele kézzel a labdába, Mădălin Popa a bal felsőbe bombázta a labdát. A gólt követően teljesen szétesett az SZFC játéka, alig tudta megtartani a labdát, így jött is a harmadik vendég gól, a 77. percben Țapu fejelt közelről a hálóba. A hajrában is a románvásáriak játszottak jobban, ziccerben eltalálták a keresztlécet is. A hazaiaknak viszont a becsületgól sem jött össze, a 93. percben a csereként beállt Györgydeák öt méterről fejbe lőtte a kapust.
„Továbbra is nagyon nagy gondjaink vannak a védelemmel, amíg azt nem stabilizáljuk, addig csak az eredmény után futunk. Ma nagyon sok volt a gyenge teljesítmény a csapatban, rengeteg volt a ki nem kényszerített hibánk, bedobásból kaptunk gólt, így pedig nem lehet pontokat szerezni. A második félidő elején tíz percig jól játszottunk, de nem tudtuk kihasználni a ziccert” – összegzett Gálhidi György, az SZFC edzője.

Az újabb vereség miatt a csapat lecsúszott a 12. helyre, megelőzte a CSM Pașcani-nyal hazai pályán döntetlent játszott Sănătatea Darabani.

Jövő szombaton Hargita megyei rangadó következik, az SZFC 14 órától az FK Csíkszereda vendége lesz.

Labdarúgó 3. Liga, 10. forduló: Székelyudvarhelyi FC–Románvásári VSK 0–3 (0–1), gólszerzők Marin (20.), Popa (59., büntetőből), Țapu (77.). SZFC: Sebestyén Attila (csk.) – Balázsi Attila, Székely Ervin, Marius Radicof (Györgydeák Apor, a szünetben), Péter Mózes, Tankó Előd, Csifó István, Modra Lehel, Czimbalmos Zalán (Szabó Géza, 83.), Katona Arnold, Ribarics Roland (Kicsi Zoltán, 83.).

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Támogatók