Kézdi sokkal jobban kihasználta helyzeteit

2017-10-22

Háromgólos vereséget szenvedett a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Liga 9. fordulójában megrendezet székely rangadón, 4–1-re kapott ki szombat délután a Kézdivásárhelyi KSE otthonában.

szfc-kse-pa-14_or

Szépen felújított, részben fedett lelátók előtt, labdarúgáshoz tökéletes időben csapott össze a két együttes Kézdivásárhelyen. Jobban kezdtek a hazaiak, az első percekben két szögletet is rúgtak, de ezekből nem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani. A vezetést viszont hamar megszerezték, az ötödik percben egy veszélyes helyről elvégzett hazai szabadrúgás a kapufáról pattant vissza, a labdára két kézdi játékos is érkezett, Alin Babei pedig a hálóba lőtt. Az SZFC negyedóra játék után tudott pár helyzetet kialakítani, ám a hazai védelem jól állta a sarat. Vezető gólja után a KSE még magabiztosabb lett, így a vendégeknek fél órát kellett várniuk következő lehetőségükre, a 30. percben Csifó szaladt el a jobb szélen, beadása jó volt Czimbalmosnak, aki viszont nem tudta jól eltalálni a labdát, így kimaradt az egyenlítési helyzet. A 36. percben Czimbalmos oldalról ívelte középre a labdát, Ribarics jól érkezett, fejese a felső lécről pattant vissza, a kavarodás után pedig menteni tudtak a hazaiak. Nem sokkal később Modra távoli lövése szállt kevéssel fölé, majd Csifót ugratták jól ki, egyedül szaladhatott a kapussal szembe, azonban ziccerben fölé lőtte a labdát. A kimaradt helyzetek után jött a hidegzuhany, a szünet előtt Ștefănescu ugrott ki a védők közül, és Sebestyénnel szemben nem hibázott.

Térfélcsere után még nehezebb helyzetbe került az SZFC, a 49. percben csereként beállt Györgydeák labdát veszített a félpályán, a hazaiak lövését Székely oldalra mentette, ahonnan visszaívelték, és az érkező Vlad Briceanu könyörtelenül a hálóba lőtt. A vendégeknek semmi sem akart összejönni, a hazaiaknak viszont annál inkább, az 53. percben végleg eldöntötték a három pont sorsát, egy újabb szögletet követően Tankó Zsolt fejelt a hálóba. A folytatásban Kézdi átadta a kezdeményezést, az SZFC pedig a szépítő gólt hajszolta, az 59. percben egy Modra–Csifó összjáték után utóbbi lövése alig kerülte el a kaput. Nem sokkal később Csifó ívelt be egy szögletet, a labdára Katona érkezett, fejesét azonban a gólvonalon álló játékos kifejelte. A következő lehetőség is a vendégeké volt, Czimbalmos beadását Csifó lőtte fölé. A 70. percben végül összejött a szépítés, Csifót buktatták a 16-oson belül, a büntetőt pedig a sértett magabiztosan értékesítette. A találat után már csak egy helyzetet láthatott a kézdi közönség, a 88. percben egy hazai ellentámadás végén Babei emelte fölé a labdát. Az SZFC bátortalanul játszott, szinte minden párharcot elveszített.

szfc-kse-pa-11_or

A következő fordulóban, szombaton 15 órától hazai pályán játszik az SZFC, a Románvásári VSK látogat Udvarhelyre. A háromszéki együttes a CSM Focșani vendége lesz.

Labdarúgó 3. Liga, 9. forduló: Kézdivásárhelyi KSE–Székelyudvarhelyi FC 4–1 (2–0). Gólszerzők: Babei (5.), Ștefănescu (45.), Briceanu (49.), Tankó (54.), illetve Csifó (70., büntetőből). SZFC: Sebestyén Attila (Filip Ricardol, 71.) – Balázsi Attila, Székely Ervin, Marius Radicof (Györgydeák Apor, 46.), Kicsi Zoltán (Szabó Géza, 75.), Péter Mózes, Tankó Előd, Csifó István, Modra Lehel, Czimbalmos Zalán, Ribarics Roland. Edző: Gálhidi György.

 

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Támogatók